Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Stora framgångar i Junior- och Ungdoms SM

04 JAN 2011 10:46
I nyårshelgen avgjordes svenska mästerskapen för junior och ungdomar i Köping. Från Närke hade Janina, Matilda, Sofia och Emil lyckat kvala till finalen och nu var det dags.
  • Skapad: 04 JAN 2011 10:46

Först ut var Janina Lindberg, Merci, som hade lyckats kvala till final i både ungdoms- och juniorklassen och Sofia Ahlander, BK Friends. De 12 bästa från juniorkvalet skulle nu spela om 8 platser och efter sex serier tog Janina den 8:e och sista platsen i första finalkvalet, medan Sofia inte hade sin dag och slutade på en 12:e plats.  

 

Sedan var det dags för Janinas andra start och Matilda Hultgren, BK Merci, första start i klassen Ungdomar. Av de 12 bästa så gick även här de 8 bästa vidare till final och både Matilda och Janina klarade det med lätthet.

 

Sista närkingen ut på banorna var Emil Fahlén, BK Friends, som spelade i klassen pojkar ungdom. Även här skulle 12 personer bli 8 st, men Emil hade motflyt den här dagen och slutade på en 11:e plats.

 

Måndagens första start var kvartsfinal för flickor ungdom, där Janina och Matilda skulle ta sig an sina första motståndare. I kvartsfinalen gällde det att vara bäst av tre serier och Matilda fullständigt krossade sin motståndare i två raka serier. Janina behövde spela tre serier för att säkra sitt fortsatta avancemang.

 

I semifinalen så möttes Janina och Matilda, vilket innebar att minst en närking var klar för final, vem återstod att se. Janina öppnade med 268 mot Matildas 195 och tog därmed ledningen med 1-0. I den andra serien vände Matilda på ordningen och vann med 224-216 poäng. Det blev en tredje och avgörande serie som Matilda vann övertygande med 258-213 poäng och därmed klar för final mot Kaiza Hammarström, BK Skinnsberg.

 

Finalen blev en tät tillställning med mycket nerver. Matilda klarade det bäst och fick ihop 12 poäng mer än Kaiza, 193-181. Och den andra serien fortsatte det nervösa spelet, resultaten 170-181 talar ändå om vilka duktiga tjejer som spelade. Matilda vann även den andra serien och därmed stod hon som svensk mästare för ungdomar 2010/2011.

 

För mer uppgifter så se SvBFs hemsida.

Skribent: Peter Lagerroos

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info