Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Inför slutspurten: Ovisst på många håll

21 MAR 2012 20:33
Det återstår nu bara en omgång kvar i grundspelet innan allt kvalspel drar igång.
I Mellanallsvenskan blev från Grupp A BK Nobel som första länslag helt klart för kvalspelet mot Elitserien.
  • Skapad: 21 MAR 2012 20:33

I Grupp C däremot går BK Glam tillmötes en ruggig ödeshelg. Det blev oavgjort i helgen mot IFK Norrköping 10-10 i en match man dominerade i början men bara hade en 6-4 ledning. Sen kom en tung tredje serie men efter en bra sista forcering fick man åtminstone med en poäng. Nicklas Carlsson var bäst med 889. Nu är det fem lag inom EN poäng inför sista omgången och allt kan förändras. I sista omgången åker Glam till Stockholm och Nyköping.

BK Merci fortsatte en fin trend på hemmaplan och besegrade klart BK Högland med 14-6 och man tampas verkligen om en plats bland topp tre som skulle innebära kvalspel uppåt. Länsgrannen i Karlskoga, BS Kulorna besegrade också i helgen BK Högland, där med siffrorna 13-7.

Janina Lindberg var helgens drottning med sina 967 och gjorde sin första 300 serie i en seriematch, mycket imponerande spel.

Jämnt är de även i division 1 där BK Fight förlorade men BK Solid vann när de hemma mötte serievinnaren BK Taifun. Båda Örebrolagen har 19 poäng, då tillsammans med ytterligare ett lag och dessa kämpar om två viktiga placeringar bakom seriesegraren.

För BK Friends och BK Pliggen i Kumla är situationen näst intill likvärdig, det blev hemmasegrar mot BK Vallonen och just nu är Friends tvåa och Pliggen fyra där det är tre lag inom två poäng inför sista omgången. Där är BK Avance klar gruppvinnare.

BK Trix är sedan tidigare klart för att försöka kvala sig kvar i ”ettan”.

 

Vidare i Division 2 leder BK Nobel F ”Närkeserien” klart.  I den gruppen tampas främst BK Loket om att klara en plats bland de tre, chansen finns då man har två matcher kvar och saken i egna händer. BK Glam F är redan klart för division 2 kvalet.

I Division 3 Sydvästra ligger både Karlslunds IF och BK Fight F på rätt sida om strecket. BK Loket F däremot ligger på andra sidan strecket.

I Sydöstra serien imponerar BK Atom stort och är fortfarande obesegrade. Örebro BS Käglan och King Cobra kämpar om den sista viktiga platsen för att få fortsatt kvalspel.

 

Skribent: Vesa Rontti

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info