Hoppa till sidans innehåll

Första kvalhelgen avklarad

10 APR 2011 19:45
Den 9-10 april spelade de första matcherna i året kval inför nästa års seriespel. För en del klubbar återstår en eller flera matcher, medan andra har spelat färdigt. Det finns också lag som inte har börjat sitt kval än...
  • Skapad: 10 APR 2011 19:45

BK Glam påbörjade sin resa mot Elitserien genom att möta Örta IF i Sala Bowlinghall. Glam vann båda sina matcher och därmed säkrat spel ytterligare en helg. Enligt BITS ska de spela den 7 maj mot Team Mariestad, hallen är dock inte bestämd ännu.

 

BK Friends mötte Avance i Vilbergen och efter två täta matcher, där Avance vann båda och som innebär att Friends fortsätter att spela division ett nästa säsong.

 

BK Trix åkte till Karlstad och Nöjesfabriken för att ge Jösse en match i kvalet till mellanallsvenskan. Tyvärr var Jösse lite starkare och vann rätt tryggt, vilket innebär att även Trix fortsätter i division ett.

 

IFK Hallsberg fick en körig dag med att spela den första matchen i Karlskoga, för att sedan åka till Hallsberg för att möta samma motståndare, Bofors BK. IFK Hallsberg vann sina matcher och kommer därmed få fortsätta spela i division två.

 

Det första av två lokalderbyn gick av stapeln mellan Karlslunds IF och BK Käglan. KIF tog kommandot tidigt i matchen och vann rätt tryggt. För KIFs del innebär det att de möter hallsbergslaget BK Loket i den avgörande matchen medan BK Käglan har spelat färdigt för den här säsongen. För Käglans del innebär förlusten att man fortsätter i divison 3.

 

King Cobra hade svårt mot BK Merrimac och efter att ha spelat i både Filipstad och i hemmahallen, stod Filipstadslaget som klar segrare. King Cobra spelar vidare i division 3 nästa säsong.

 

Även för Örebro BS blev det förluster i två raka matcher mot IFK Västerås och fortsatt spel i division 3.

 

BK Merci åkte ända till Hjos bowlinghall och och tog sig ann BK Nyhem. Merci valde den bästa spellinjen och vann knappt sina matcher, är därmed klara för fortsatt kvalspel, nu närmast BK Alley Team. Den matchen går av i Mariestads bowlinghall den 16 april.

 

Nästa helg kommer Glams farmarlag, BK Solid, BK Pliggen, BK Loket samt Merci spela den 16 april. BK Fight får vänta ända tills den 17:e innan de får komma med i kvalet.

 

Skribent: Peter Lagerroos

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info