Hoppa till sidans innehåll

BK Merci och Glam hade chansen, men…

27 MAR 2012 16:00
I seriespelets sista grundomgång hade BK Merci en liten chans att få uppleva kvalspelet till Elitserien. Till det krävdes helst en vinst och även resultathjälp
Det började tungt i lördagens match mot serietvåan BK Parant, Motala. Man låg i underläge med 2-8 men gjorde en heroisk vändning efter det.
  • Skapad: 27 MAR 2012 16:00

Dock inte ända till vinst, det stannade vid 10-10 och eftersom laget som låg trea, BK Eva, segrade så blev det en fjärde plats i tabellen för BK Merci.

Bäst i helgen var Matilda Hultgren 825 följt av Janina Linberg 811. En bra genomförd säsong av BK Mercis relativt unga lag.

 

I Mellanallsvenskan var konkurrenten i väst BK Nobel redan klara för Elitkvalet, man vann enkelt med 19-1 mot IK Pärlan i helgen.

För BK Glam däremot väntar nu kval för att behålla allsvensk status efter att ha förlorat båda matcherna i helgen. Först klar förlust i Nyköping med 7-13 och höga resultat, Mikael Lindberg bäst med fina 963. Sen hade man chansen vid vinst mot Djurgården men nådde inte ända fram, förlust med 11-9 trots en god jämn laginsats.

För Glam väntar i första kvalomgången LBK Hudik.

 

Till det allsvenska kvalet följer flera länslag från Division 1 med. Bland dem BK Fight som slutade tvåa i Grupp A trots två förluster i helgen. Kumlalagen BK Friends och BK Pliggen knep platserna två och tre i Grupp C, särskilt Pliggen gjorde det bra med två vinster på bortaplan. Sven-Olov Classon hade fina 946 i Hällefors.

Preliminära möten i kvalet för lagen är Fight – Tyresö, Friends – Bollnäs, Pliggen - Nova

 

För BK Solid samt BK Trix väntar kvalspel för att hålla sig kvar i Division 1. Till det ansluter lagen från division 2, bland dem BK Loket som knep en av de sista viktiga placeringarna.

 

Till Division 2 kvalet återfinns BK Glam F som slutade 6: a i sin grupp. I samma kvalgrupp dock utan att möta varandra återfinns från ”trean” Karlslunds IF och BK Fight F.

BK Atom höll sin fina trend och förblev obesegrade genom hela serien efter helgens två vinster, stort grattis till det. Atom få ses ha stora möjligheter att avancera till ”tvåan”.

Även King Cobra får chansen att kvalspela mot Division 2 när man knep sista platsen i sin grupp.

Skribent: Vesa Rontti

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info