Hoppa till sidans innehåll

BeA och Ingrid i Frankfurt-EM, 1981


Vid ett tillfälle kom jag i samspråk med Swebowls BeA Nilsson och han berättade då en minnesvärd historia om en annan av våra kända bowlingprofiler, Ingrid Andersell och deras sammanträffande i samband med EM i Frankfurt 1981.

 

- Det hela började med att Isa Kilsbo ringde till Örebro en onsdag och frågade om jag var intresserad av att hänga med på en biltur till Frankfurt och kolla på mästerskapet. Inga problem, svarade jag.

 

Mästerskapet hade redan pågått några dagar och redan på inledande singeldistansen hade Mercis Ingrid Andersell spelat hem ett EM-guld.

 

Jag fixade ett frilansuppdrag på Radio Örebro och hade även hand om bowlingbevakningen för Allehanda då Ingrids klubbkompisar fick reda på att jag skulle ner och gjorde i ordning lite "supporterprylar" i ett paket för att överlämna på plats. Det var viktigt att: "Alla i laget är med när hon öppnar paketet..."

När vi väl kom ner till hallen och jag är på väg in så står Ingrid på trappan och samtalar med Anette Hagre (numera Johannesson) och jag var tvungen att gå förbi dem för att samla ihop laget. Så det var bara att stirra rakt fram och gå förbi dem utan att ägna dem en blick.

Ingrid berättade sedan att hon hade sagt till Anette:
"- Otroligt! Den killen som gick in där var nästan som en exakt kopia av en kille som heter BeA och som skriver bowling hemma i Närke!"

 

Det som var i paketet var en massa leksaker, kramdjur och diverse annat "krafs" som hennes klubbkompisar hade varit hemma hos Ingrid och hämtat samt lite som de själva hade bidragit med. Ingrid var som person mycket omtyckt både i landslaget och i Merci. Därför var det kul att det kunde bli lite extra uppståndelse runt Ingrid.


Intervjun för Radio Örebro genomfördes i den garderob där hallpersonalen hade inhyst alla uthyrningsskor under EM-veckan. Det behöver knappast tilläggas att det var en "bukett" av diverse mer eller mindre odörer där vi stod, skyddade från allt kägelskrammel. Vad som sades i intervjun kommer jag inte ihåg men vi stod inte ut många minuter i garderoben vill jag minnas...

Själva bilresan var en historia i sig då Isa och jag bilade i 36 timmar för att få vara i Frankfurt i 35 timmar totalt. Hemresan hade också den lilla kryddan att tidigt på söndagsmorgonen exploderade vänster framdäck strax norr om Jönköping. Man är inte så kaxig när det händer i 120 km/h. Men jag lyckades till slut få hejd på bilen utan att något hände.

 

Denna resa var ett riktigt kul minne som jag har med saliga Isa Kilsbo och Ingrid Andersell.

 

 

BeA Nilsson

 

 

Uppdaterad: 01 FEB 2010 10:27 Skribent: Peter Lagerroos

Symbol för Idrottslyftet

 

 

 

Postadress:
Närkes Bowlingförbund
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Besöksadress:
Idrottens hus, Karlsgatan 28
703 41 Örebro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info