Hoppa till sidans innehåll

Parisresa med Team Halland 2019


Vi samlades fredagen den 22 november klockan 04:00 på Landvetter flygplats tillsammans med Team Småland/Blekinge för att åka till Paris och vår andra tävling i junior europa tour.

Framme på Landvetter checkade vi in på flyget. Vi flög med Lufthansa och hade en mellanlandning i München som var ungefär 1,5 timme. När vi kom fram till Paris hämtade arrangörerna för tävlingen oss med minibuss för att köra oss till hotellet för att checka in. Våra rum var inte klara så det fick bli lite snabbmat på McDonalds, som låg bredvid hotellet. Efter det var våra rum klara och vi kunde gå och vila lite på rummen, tills det var dags för våran första start i tävlingen som var 16:30.

Vi åkte med minibuss till hallen, som hade 20 stycken Brunswickbanor, med en oljeprofil som var 41 fot.

Linnea AnderssonSunny ÖstlingTheo Stéen

Ungdomarna tyckte det var lite knepiga banor, resultat efter deras första start:
Linnea Andersson lyckades få ihop 1226 poäng, Sunny Östling resultat blev 987 poäng och Theo Steen samlade på sig 1057 poäng, detta är med tjejernas handikapp inräknat – vilket är 8 poäng per serie. 

Hem till hotellet, där vi först åt lite för att sedan göra upp en gameplan för morgondagen. Efter det var det dags att gå till sängs för att sova och ladda inför morgondagens andra start i tävlingen.

Efter frukost på hotellet blev vi hämtade av arrangörerna för att åka till hallen och förbereda oss för andra starten. Den enda som ökade efter andra starten var Theo, som gjorde ett resultat på 1150 poäng, medan Sunny och Linnea fick ihop 927 poäng respektive 1093 poäng.
När det återstår en start i tävlingen är Linnea på finalplats, medan de andra har spelat färdigt i tävlingen.

Linnea slutade på 17:e plats i kvalet och Sunny 65:a och de tävlade i samma klass. Theo slutade 27:a i klassen cadet.

Team Halland med ledare

Finalspelet började 12:40 på söndagen. Man spelar 4 serier och alla börjar om från 0 (man har inte med sig resultatet från kvalet) och de 4 med högst poäng efter dessa 3 serier går vidare till stegfinal. 18 spelare spelar final i denna juniorklass.
Under finalspelet spelade Linnea fyra jämna serier, hon började med 181, följt av 181, 185 och 184 och slutade även efter finalspelet på 17:e plats – ett bra resultat med tanke på konkurrensen. 

Efter finalspelet återstår bara hemresan, först tillbaka till flygplatsen där vi flög till Frankfurt för mellanlandning och sedan till Göteborg. Hemma i Göteborg 23:20 för vidare färd mot sina hemorter.

 

En bra helg med tanke på konkurrensen – Frankrike hade sina uttagningar för junior EM i denna tävling, så hela Frankrikes juniorelit var på plats.
Nu tar vi nya tag och laddar och tränar för nästa tävling i Amsterdam i februari. Innan dess har vi ett läger i Varberg tillsammans med Team Småland/Blekinge som är i början av februari.

 

Patrik Andersson
Ungdomsansvarig Hallands BF

Uppdaterad: 28 DEC 2019 18:00 Skribent: Niclas Waldemarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Hallands Bowlingförbund
Jan Werdelin, Älgaslätt 9
432 66 Veddige

Kontakt:
Tel: 0706565228
E-post: info@hallandsbowling...

Se all info