Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sverige är vidare till semifinal i Team på damsidan och har säkrat den femte medaljen för blågult i U21-VM. – Det känns jättekul och det här är den roligaste distansen när man får kämpa tillsammans, säger Emma Halttunen.
 

Herrarna utslagna i Team

(2022-06-27 15:56)
Sverige är utslaget i Team på herrsidan efter att ha blivit trea i grupp A. – Jag tycker att vi gör så gott vi kan idag men får inte till det hela vägen så det är tungt, säger Robin Ilhammar
 
Sverige är vidare till matchspel i team på damsidan. De blev fyra i kvalet på 2033 poäng. Matchspelet börjar runt kl 15.00.
 
Sverige blev femma i teamkvalet och är vidare till matchspelet som spelas imorgon kl 12.30.
 
Carl Eklund och Robin Ilhammar är vidare till semifinal i dubbel och har säkrat ytterligare en medalj. De vann grupp B efter en avgörande roll-off mot Philippinerna och Nederländerna. – Det känns lite ofattbart, säger Robin Ilhammar.
 
Nora Johansson och Emma Halttunen är vidare till semifinal i dubbel och har därmed säkrat Sveriges tredje medalj i U21-VM. – Det är magiskt att få göra detta framför hemmapubliken, säger Emma Halttunen.
 
Båda svenska dubbelparen är klara för matchspel på herrsidan. Under gårdagen kom Oliver Dahlgren och William Berggren på andraplats i kvalet med 2372 poäng. Robin Ilhammar och Carl Eklind kom på sjätte plats med 2296 poäng.
 
Nora Johansson och Emma Halttunen kom på 14:e plats i dubbelkvalet under fredagen och är vidare till matchspelet som spelas på söndag. Hanna Engberg och Ottilia Gunnarsson kom på 28:e plats och är utslagna.
 
Robin Ilhammar och Carl Eklund är vidare till semifinal i singel och de två första VM-medaljerna är säkrade på hemmaplan. – Publikstödet har hjälpt mig något enormt under dagen, säger Carl Eklund.
 
Carl Eklund storspelade i kvalet och vann det på 1,554. Robin Ilhammar blev trea med 1433. Oliver Dahlgren kommer på 14:e-plats i kvalet och är också vidare till matchspelet. För William Berggren väntar roll-off för att kunna nå matchspelet.Jesse
 
Oliver Dahlgren blev tvåa i squad 1 i singelkvalet på 1367 poäng och William Berggren fyra med 1365 poäng. – Det gick upp och ned men jag får vara nöjd med det jag gjorde, säger Oliver Dahlgren.
 
Nora Johansson och Emma Halttunen är vidare till matchspel i singel. Johansson blev totalt sexa i kvalet på 1277 poäng och Emma Halltunen kom på 14:e plats med 1238. Matchspelet börjar imorgon kl 13.00.
 
Hanna Engberg blev nia i squad 3 på 1220 poäng. Ottilia Gunnarsson kom på 18:e plats med 1127. Vi återkommer om totalresultatet i singelkvalet och vilka 16 som går vidare till torsdagens matchspel.
 
I helgen arrangerades Special Olympics Games i Malmö som är en av Sveriges största tävlingar för paraidrottare, där alla har möjlighet delta efter sina förutsättningar. Bowlingtävlingen spelades fredag och lördag i Baltiska bowlinghallen.
 
Nora Johansson är tvåa i singelkvalet efter squad 1. Emma Halttunen är på femte plats.
 

Postadress:
Gotlands Bowlingförbund
Maria Eklöf, Pilhagsvägen 47
621 50 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforandegbf@gmail....

Se all info