Hoppa till sidans innehåll

 

Jämt och spännande när Höstmixen avgjordes

06 NOV 2019 20:17
Under allahelgona-helgen anordnade Gotlands Bowlingförbund tillsammans med Stånga Bowlinghall och bowlingambassadör Gullvi Larsson en mixtävling med handicap i Stånga bowlinghall.
  • Skapad: 06 NOV 2019 20:17

Syftet med mixtävlingen Höstmixen är, såsom Vårmixen i Visby att få fler att börja bowla. Tävlingen spelas med handicap och målet är att mixformen ska bli en återkommande tävling i Visby bowlinghall och Stånga. Hela 20 par hade anmält sig till tre kvalstarter. 

Åtta par gick sedan vidare till en final där man började om från noll. Under kvalspelet noterade tävlingsansvarig Charlotte Eliasson att det var oerhört jämt mellan paren som skulle ta sig till final, som exempel kan nämnas att det skiljde endast 1 poäng mellan paret som placerade sig på åttonde och nionde plats.

Publiktillströmningen var stor under finaldagen och flera kvaldeltagare stannade kvar i bowlinghallen för att beskåda den spännande finalen.

Mia Eklöf och Janne Korpen Othberg från Gotlandspärlan storspelade i kvalet 1878 poäng och hade hela 1710 poäng i ren slagning och därmed 213,75 i snitt per serie! Därmed kvalade de in som klar etta i finalspelet. Tvåa i kvalet var Kerstin Olovsson och Ludvig Lindahl en poäng före Jonna Ek och Ulf Godman. 

När sista rutan var slagen i finalen stod det dock klart att Sara Pettersson (Stånga IF) och Anders Jacobsson (Gotlandspärlan) stod som segrare på 1854 poäng före Jonna Ek och Ulf Godman 1845. Endast nio käglors skillnad och endast en poäng över tredjeplatsens par Kerstin Olovsson och Ludvig Godmans 1844 poäng. Mia Eklöf och Janne Korpen Othberg hamnade på en fjärde plats 1818 poäng. På en hedersam femte plats kom äkta paret Carina och Tommy Härlin som överraskande fick kasta sig in i bilen och köra ut till Stånga igen för finalspel.

Skribent: Gullvi Larsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Gotlands Bowlingförbund
Maria Eklöf, Pilhagsvägen 47
621 50 Visby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforandegbf@gmail....

Se all info