Hoppa till sidans innehåll

Årsmötet 2019

05 JUN 2019 11:08
Under den varma och vackra försommarkvällen hölls i går kväll årsmöte i Gotlands Bowlingförbund.
  • Uppdaterad: 05 JUN 2019 11:08

Årsmötet i Gotlands Bowlingförbund som hölls i går kväll lockade drygt 40 deltagare. Alla föreningar, med ett undantag, var representerade på mötet. Efter själva årsmötet blev det prisutdelning. Efter paus med smörgåsar och dricka informerade Svenska Bowlingförbundets ordförande peter Tidbeck om bl.a. nya BITS och om vad som är på gång inom olika verksamhetsområden. Mikael Persson från Gotlands Idrottsförbund berättade kort om sammanslagningen av GI och SISU samt om LOK-stöd, resebidrag m.m.

Årsmötet inleddes med parentation för att hedra avlidna medlemmar och tidigare medlemmar. Peter Tidbeck valdes som ordförande för mötet. En delvis ny styrelse valdes. Anneli Ekman blir ny ordförande. Nya ledamöter blir Gullvi Larsson och Mia Eklöf. Mikael Johansson valdes om som ledamot. Som ny suppleant valdes Anders Pettersson. Kvar i Styrelsen sedan tidigare är Peter Åhlin samt som suppleant Anders Jacobsson. Som revisorer valdes Benny Jacobsson (nyval) och Lars Martinsson (omval) samt Simon Aldenroth som suppleant (nyval). Avgående ordföranden, dvs. undertecknad, tackade några av avgående förtroendevalda. Simon Aldenroth efter två år som suppleant samt Håkan Engström som varit ordinarie ledamot i sex år. Lika länge har Hans Arvidsson varit adjungerad kassör. Åsa Wetterlund tackades av efter två år som revisor och välkomnades som ny adjungerad kassör. Greger Eneqvist har varit ledamot i valberedningen under tre perioder, sammanlagt nio år. Även Peter Tidbeck tackades för att han kommit till Gotland och lett årsmötet. Avgående ordföranden blev också avtackad. Inte med en luftballongfärd, som kortet gav sken av, utan med ett tvådagars träningsläger med välkänd tränare.

Efter själva årsmötet blev det prisutdelning.

Stånga IFs damlag som vann div. 1 fick SvBFs medalj. IK Gotlandspärlan fick motsvarande medalj för vinsten i div. 2.

IK Gotlandspärlan B och Stånga IF C fick diplom för vinsterna i Gotlandsserie A resp. B. Medaljer och blommor hade delats ut tidigare i samband med slutspelen.

Fyra bowlare hade under säsongen slagit 300-serier. Benny Bodin Stånga IF tre gånger. Michael Pedersen IK Gotlandspärlan, Richard Säldemar BK Rosen och Greger Eneqvist Stånga IF slog sina första 300-serier under säsongen och fick förutom presentkort, blommor och diplom från Gotlands BF diplom och nål av SvBF.

Utmärkelserna ”Lovande Ungdom” 2019 tilldelades Julia Ekman och Melvin Eliasson, båda Stånga IF. De fick motta diplom, presentkort och lite annat smått och gott.

Segrarna i Svenska Ungdomsligan (SUL) fick i samband med finalen pris utdelade av Peter Tidbeck. Han hade mycket gott att säga om de tre stångaungdomarna när de även nu prisades. De tre är Julia Ekman, Noah Jakobsson och Kevin Stenegärd.

Till sist delades det hedervärda priset ”Årets Bowlingprofil” ut.  Som Årets Bowlingprofil 2018 hade Gotlands BF valt Kevin Stenegärd. Kevin, som ska delta i Island Games på Gibraltar i sommar, fick bl.a. ett penningbidrag till sitt deltagande.

Med det här reportaget vill jag tacka för mig för de fem år som jag har haft förtroendet att få vara ordförande i Gotlands BF. Jag ser positivt på utvecklingen av bowlingen på Gotland och är säker på att den kommer att fortsätta.

Birgitta Siltberg

 

"Årets Bowlingprofil" 2018, Kevin Stenegärd med prisutdelare Peter Tidbeck

Utmärkelsen "Lovande Ungdom" 2019, Julia Ekman får pris av Håkan Engström

Utmärkelsen "Lovande Ungdom" 2019, Melvin Eliasson

SUL-mästarna Kevin Stenegärd, Noah Jakobsson och Julia Ekman

Håkan Engström avtackas efter sex år som ledamot i styrelsen. Håkan har under flera år varit en av två ungdomsansvariga i styrelsen.

Peter Tidbeck får ett litet minne från Gotland av avgående ordföranden

Skribent: Birgitta Siltberg
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Gotlands Bowlingförbund
Anneli Ekman, Storugns Vitärtsvägen 18
624 53 Lärbro

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info