Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Alla lag i Mellanallsvenska var under lördagen på plats på någon av de fyra olika sammandragen som spelades i Hagfors, Sundbyberg, Karlstad och Vimmerby. De som tagit sig till Hagfors och Sundbyberg fick även se perfekta serier
 
Topplagen Spader Dam och BK Högland tog klara segrar i damernas Elitserie på lördagen. Även Hammarby IF BF tog en övertygande hemmaseger mot gästande nykomlingarna BK Cahoot.
 
Höstens seriespel i Sydallsvenskan avslutades under lördagen med fyra minisammandrag i Malmö (Baltiskan), Höganäs, Göteborg och Partille. Och ett par lag i utsatta tabellägen tog dubbla vinster borta.
 
BK Kaskad befäster sin serieledning i herrarnas Elitserie efter en klar vinst på bortaplan mot Stureby BK och går in i juluppehållet som obesegrade. – Känslan är att vi blivit lite av en maskin som bara maler på, säger William Svensson i Kaskad.
 

Oden besegrade Calluna

(2022-12-03 16:24)
Oden närmar sig Calluna i och med dagens vinst, men Boråstjejerna toppar fortfarande den haltande tabellen i söder. I norrgruppen spelas inga matcher idag.
 
Det bjöds på både spänning och stämning i Partille när Team Pergamon vann toppmatchen mot IS Göta med 11-9. – Fredagsfeelingen är gånger tio efter den här segern, säger Martin Larsen.
 
Stureby BK tar på lördag emot obesegrade BK Kaskad i herrarnas Elitserie. – Målet är självklart att vinna, säger en laddad Max Ornered, coach i Stureby. IS Göta har hela tre bortamatcher i helgen med start redan ikväll fredag mot Team Pergamon.
 
Lite mer än en vecka har gått sedan damlandslagets guld i World Cup. Vi ställde några frågor till förbundskapten Robert Andersson som berättar mer om guldet i Australien, summerar mästerskapet och blickar mot kommande utmaningar.
 
I helgen samlades laget som ska spela Special Olympics World Summer Games tillsammans med fyra ytterligare spelare för träningsläger i Köping.
 
Imorgon öppnar anmälan till årets sista deltävling i Swedish Youth Tour. Tävlingen spelas i Jönköping den 27-29 december. I samband med sista deltävlingen genomförs även barometerfinalen den 30 december.
 
Passa på att nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2023. Nomineringarna behöver vara inskickade senast fredag 2 december till Svenska Bowlingförbundet.
 

Kaskad fortsatt obesegrade

(2022-11-27 19:13)
Det var en tuff söndag för hemmalagen i elitserien. En oavgjord match och i övrigt bortasegrar. I herrarnas elitserie blev slutade dessutom samtliga bortasegrar med 8-12.
 
Serieledande Team Pergamon BC F vann med ovanliga 20-0 i Sydallsvenskan på söndagen. Motståndare var BK Thule som bara timmar före hade pressat IK Sterling. I Nordallsvenskan ångar Bodens BS på efter en klar seger mot BK Fjällräven.
 
Team Alingsås vann toppmötet i herrarnas Elitserie mot obesegrade IS Göta. Sedan tog det stopp mot Kulladals BS som vann en taktisk hemmaseger. BK Full House hade segern inom räckhåll mot Team Pergamon och Stureby BK pressade Team Clan in det sista.
 
Höganäs BC lyckades få med sig tre av fyra poäng på sin bortasväng. I övrigt blev det bara hemmasegrar i Sydallsvenskan.
 

Postadress:
Göteborgs Bowlingförbund
John Scott’s Partille, Arenatorget 1
433 38 Partille

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: goteborg@swebowl.se

Se all info