Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Svenska Bowlingförbundet söker en ny kommunikationsansvarig.
 
Efter den första dagen av tre i Weber Cup leder Europa med 5 - 3 och det är mycket tack vare tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson.
 
Imorgon, torsdag, börjar den klassiska tävlingen Weber Cup där svenske Jesper Svensson är en del av det europeiska lag som möter USA. - VI ska se till att få en bättre start än förra gången, säger Jesper Svensson.
 
I Ängelholm träffades i helgen alla VM-uttagna svenskar för ett läger där fokus var på mästerskapets nya spelform Bakers. - Det känns som det blir lite mer press, säger Jesper Svensson.
 

Dispens för balanshål

(2021-10-12 08:03)
Dispens gällande parabowlare som spelar med klot som har balanshål
 
Nu har anmälan för säsongens SUL- och BHL-ligor öppnat, en tävlingsform som passar alla!
 
Tre distriktsförbund har skickat ut en intresseanmälan för en damliga i uppehållen till våren. - En fyrmannaliga, off the record, inte vara med i BITS, bara för att det är roligt, säger Fatima Carlsson.
 
Under förra veckan var de två juniorerna Carl Eklund och Nora Johansson med på en tour i som jobbar för att lyfta bowlingen i Frankrike. - Det är inte så många som är bra på engelska, men det har funkat bra ändå, säger Nora Johansson.
 

SDF-Konferensen

(2021-10-06 15:06)
Under årsmöteshelgen genomförs SDF-konferensen. Där diskuteras årsmötesfrågor och Svenska Bowlingförbundets distrikt får information kring vad som sker i förbundet. - Vad gör alla nu när det inte finns något seriespel, sa ordförande Jan Wiede.
 
Svenska unge talangen Carl Eklund vann EBT-deltävlingen Brunswick Open 2021 i Frankrike. I finalen vann han före Höganäs BC:s islänning Arnar Jonsson och fick motta segerchecken på 7000 euro. UPPDAT:
 

Årsmötet snabbt avklarat

(2021-10-03 12:04)
På en timme och sjutton minuter, effektiv tid, avslutades Svenska Bowlingförbundets årsmöte idag. Där beslutades, bland annat, att Kägel nu är en del av Svenska Bowlingförbundet. - Då hälsar vi Kägel välkomna, säger Christer Jonsson.
 

Tvåhålsklot och back

(2021-10-01 13:00)
På Junior-EM slog Carl Eklund många med häpnad när han tog 4 medaljer med ”back”. Men han är inte först med två hål och back. - i början på 70-talet så var det några gamla stutar som fortfarande gjorde det, säger Magnus Johnson.
 

Årsmöte till helgen

(2021-09-29 14:00)
På Clarion Hotell Skanstull i Stockholm genomförs Svenska Bowlingförbundets årsmöte. Då ska idrottens närmaste framtid beslutas. - Det är viktigt att alla får chansen att göra sin stämma hörd, säger Jan Wiede, ordförande.
 
Mellan den 15 och 26 oktober går det att söka kompensationsstöd för perioden 1 maj till 28 september.
 
Den 28–30 december kommer ungdomstävlingen SYO att spelas i Jönköping i två klasser, utan hcp, med klotbegränsningar och möjligheter att utvecklas. - Det är små ändringar i formatet, säger Johan Ekström.
 

Postadress:
Göteborgs Bowlingförbund
Strike & Co, Gamlestadsvägen 2-4 B-27
415 02 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: goteborg@swebowl.se

Se all info