Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


I helgen samlades laget som ska spela Special Olympics World Summer Games tillsammans med fyra ytterligare spelare för träningsläger i Köping.
 
Imorgon öppnar anmälan till årets sista deltävling i Swedish Youth Tour. Tävlingen spelas i Jönköping den 27-29 december. I samband med sista deltävlingen genomförs även barometerfinalen den 30 december.
 
Passa på att nominera spelare till Team Sweden Youth Academy 2023. Nomineringarna behöver vara inskickade senast fredag 2 december till Svenska Bowlingförbundet.
 

Kaskad fortsatt obesegrade

(2022-11-27 19:13)
Det var en tuff söndag för hemmalagen i elitserien. En oavgjord match och i övrigt bortasegrar. I herrarnas elitserie blev slutade dessutom samtliga bortasegrar med 8-12.
 
Serieledande Team Pergamon BC F vann med ovanliga 20-0 i Sydallsvenskan på söndagen. Motståndare var BK Thule som bara timmar före hade pressat IK Sterling. I Nordallsvenskan ångar Bodens BS på efter en klar seger mot BK Fjällräven.
 
Team Alingsås vann toppmötet i herrarnas Elitserie mot obesegrade IS Göta. Sedan tog det stopp mot Kulladals BS som vann en taktisk hemmaseger. BK Full House hade segern inom räckhåll mot Team Pergamon och Stureby BK pressade Team Clan in det sista.
 
Höganäs BC lyckades få med sig tre av fyra poäng på sin bortasväng. I övrigt blev det bara hemmasegrar i Sydallsvenskan.
 
Det spelades tre matcher i dagens Nordallsvenska och två av dem slutade med bortasegrar.
 
Det var hemmalagens dag i Mellanallsvenskan då alla matcher utom en slutade med storsegrar för hemmalagen och det var många fina slagningar som visades upp
 
I Södra Allsvenskan utökade Calluna ledningen på sin bortasväng medan det i Norra Allsvenskan blev jämnare då AIK vann sin bortamatch.
 
Spader Dam, som gått som tåget under säsongen, skulle idag få se slutet på sin vinstkavalkad då de besegrades på bortaplan av BK Högland.
 
På lördag är det seriefinal i damerna Elitserie när obesegrade Spader Dam möter serieledande BK Högland. I herrarnas Elitserie har Team Alingsås haft ett längre speluppehåll och jagar viktiga poäng mot IS Göta och Kulladals BS på bortaplan.
 

Sverige vinner World Cup

(2022-11-23 12:55)
Sverige vinner World Cup. I damernas lagfinal besegrar de Tyskland med 3-1. – Det känns helt fantastiskt, säger Cajsa Wegner.
 
Sverige är klart för final i Team. De besegrar Malaysia med 3-1 i semifinalen. Damernas finalen börjar kl 11.00 idag där Sverige ställs mot Tyskland. – Det känns jätteskönt. Nu gäller det att vi fortsätter så här i finalen, säger Jenny Wegner.
 

Inför avgörandet i Team

(2022-11-22 16:19)
Imorgon väntar den avslutande speldagen i World Cup då lagklassen avgörs. Sverige möter Malaysia i semifinal på damsidan med start kl 04.00 (svensk tid). Här finns onsdagens program.
 

Postadress:
Göteborgs Bowlingförbund
John Scott’s Partille, Arenatorget 1
433 38 Partille

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: goteborg@swebowl.se

Se all info