Hoppa till sidans innehåll

Komprimerad liga för damer

13 OKT 2021 11:02
Damernas situation har varit en het debatt de senaste säsongerna. Många har tvingats lägga ner sin verksamhet och med det har antal damlag i nationella serien reducerats kraftigt de senaste åren. Vi vill försöka väcka intresset bland damer igen!
  • Skapad: 13 OKT 2021 11:02

Västergötlands Bowlingförbund planerar att under våren 2022 tillsammans med Bohuslän-Dals Bowlingförbund och Göteborgs Bowlingförbund genomföra ett test av en komprimerad liga för damer.

Tanken är att genomföra en komprimerad liga med 4-manna lag. Ligan är tänkt att spelas under utvalda helger under de ordinarie uppehållen av nationella serien. Detta för att inte inkräkta på det ordinarie spelschemat och på de föreningar som har damlag. För att hålla nere tiden och kostnaden för resor är tanken att genomföra sammandrag i utvalda bowlinghallar. Ligan riktar sig i första hand till de som idag inte har damlag och till de föreningar som inte har tillräckligt med spelare för att få ihop ett 8-manna lag. I andra hand riktar sig ligan även till damlag som har lag i nationella seriespelet, men som vill ha ytterligare ett lag. För att underlätta går det bra att även kombinera damer från samma bowlinghall i ett lag. Närmare format för ligan presenteras senare.

Vi behöver veta hur stort intresset är och kommer därför tillämpa föranmälan redan nu.

Skulle din förening vara intresserad av att deltaga vid ett test?
Skicka ett e-post till
This is a mailto link och anmäl din förenings intresse redan idag så återkommer vi med mer information när planeringen av ligan är färdig. Vid er intresseanmälan, vänligen lämna namn på din förening, kontaktperson och kontaktuppgifter. Vi behöver er föranmälan senast 1/12.

Vi är tacksamma om ni kan hjälpa oss att sprida informationen i era föreningar och till era spelare. Vi hoppas innerligt att vi på detta sätt kan bidra till ett uppsving för svensk dambowling och mötas under en rolig tävlingsform och på sikt öppna upp för fler samarbeten.

Skribent: Tim Davidsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Bowlingförbund
John Scott’s Partille, Arenatorget 1
433 38 Partille

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info