Hoppa till sidans innehåll

Ett steg närmare Jerringpriset!

16 JAN 2020 14:21
I Stockholm 27/1 avgörs vem/vilka som får svenska folkets röst. Vi träffade VM-medaljören Josefin Hermansson i bowlinghallen i Partille.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2020 14:21

Det har väl inte gått någon förbi att världsmästarna Josefin Hermansson och Jenny Wegner är vidare i nomineringen till Jerringpriset 2019. 

Hur känns det, Jossi? ”Annorlunda”, säger Jossi med ett leende. Hon berättar om hur människor runt omkring kommer fram och frågar samma sak och gratulerar till nomineringen. Det blev särskilt märkbart under AIK Tournament då många kom fram för att prata, både mellan starter men också under pågående spel.

Vad var bäst med 2019? ”VM, så klart! Att som debutant i VM spela hem ett silver och ett guld och uppleva allt vad ett världsmästerskap innebär. Ballmasters 2019 i januari i Finland är lite speciellt. Det var lite av startskottet för min bowlingresa 2019”.

Vad händer under 2020? ”Inför VM i Las Vegas 2019 levde jag i tre månader efter en minutiös planering med bowlingträning, fysträning och kost. Vila och relax var också inplanerade. Jag har verkligen pushat mig själv så mycket jag kan. 2020 ska bli året då jag fortsätter att satsa, men jag skall lära mig att njuta mer av min lediga tid. Jag satsar på Team Sweden och målet är att bli uttagen till EM, som spelas i Ålborg i juni.

Röster om Jossi:

”Jossi är en otroligt ambitiös och omtänksam människa. Hon har kämpat otroligt hårt för att komma dit hon är idag, inte minst mentalt. Jag är inte annat än stolt att få vara både hennes lagkamrat och vän!” - Joline Persson-Planefors, Team X-Calibur BK.

”Bowlingmässigt tänker jag på hennes ord efter guldet – Hard work pays off! Hon har verkligen talangen att träna mycket. Att ha privilegiet att få göra det i den miljö som är i Partille har gjort henne till en av de bästa!” - Pappa Anders Hermansson.

Rösta här:

https://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3295&grupp=16930

Du kan också rösta via i SVT:s Duo-app eller på tel.nr 099-209 02 (samtalet kostar 3,60 + ev. trafikavgift)

Skribent: Jeanette Johansson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Göteborgs Bowlingförbund
Strike & Co, Gamlestadsvägen 2-4 B-27
415 02 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info