Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Nora Johansson och Emma Halttunen kom på 14:e plats i dubbelkvalet under fredagen och är vidare till matchspelet som spelas på söndag. Hanna Engberg och Ottilia Gunnarsson kom på 28:e plats och är utslagna.
 
Robin Ilhammar och Carl Eklund är vidare till semifinal i singel och de två första VM-medaljerna är säkrade på hemmaplan. – Publikstödet har hjälpt mig något enormt under dagen, säger Carl Eklund.
 
Carl Eklund storspelade i kvalet och vann det på 1,554. Robin Ilhammar blev trea med 1433. Oliver Dahlgren kommer på 14:e-plats i kvalet och är också vidare till matchspelet. För William Berggren väntar roll-off för att kunna nå matchspelet.Jesse
 
Oliver Dahlgren blev tvåa i squad 1 i singelkvalet på 1367 poäng och William Berggren fyra med 1365 poäng. – Det gick upp och ned men jag får vara nöjd med det jag gjorde, säger Oliver Dahlgren.
 
Nora Johansson och Emma Halttunen är vidare till matchspel i singel. Johansson blev totalt sexa i kvalet på 1277 poäng och Emma Halltunen kom på 14:e plats med 1238. Matchspelet börjar imorgon kl 13.00.
 
Hanna Engberg blev nia i squad 3 på 1220 poäng. Ottilia Gunnarsson kom på 18:e plats med 1127. Vi återkommer om totalresultatet i singelkvalet och vilka 16 som går vidare till torsdagens matchspel.
 
I helgen arrangerades Special Olympics Games i Malmö som är en av Sveriges största tävlingar för paraidrottare, där alla har möjlighet delta efter sina förutsättningar. Bowlingtävlingen spelades fredag och lördag i Baltiska bowlinghallen.
 
Nora Johansson är tvåa i singelkvalet efter squad 1. Emma Halttunen är på femte plats.
 
U21-VM inleds med damernas singelkval idag. Kl 09.30 börjar squad 1 där Emma Halttunen och Nora Johansson spelar. I squad 3 med start kl 16.30 spelar Hanna Engberg och Ottilia Gunnarsson.
 
I drygt två år har arrangörsföreningarna IS Göta och Spader Dam laddat för U21-VM och idag är det så dags för mästerskapsstart. – Det ska bli väldigt kul att se bowlare från hela världen spela i vår hemmahall, säger Joakim Wahlgren från IS Göta.
 

Möt U21-spelarna del 2

(2022-06-20 19:58)
Vi lär känna de svenska herrspelarna i U21-landslaget lite extra. Vi möter Oliver Dahlgren, Robin Ilhammar, Carl Eklund och William Berggren.
 

Möt U21-spelarna del 1

(2022-06-20 19:47)
Vi lär känna de svenska damspelarna i U21-landslaget lite extra. Vi möter Emma Halttunen, Hanna Engberg, Nora Johansson och Ottilia Gunnarsson.
 
Imorgon börjar U21-VM i Helsingborg som spelas mellan den 21 till 29 juni. Det är första gången sedan 1967 som ett bowling-VM arrangeras i Sverige. – Det ska bli väldigt kul att det drar igång nu, säger förbundskapten Mattias Melin.
 
Jenny Wegner slutade på 28:e-plats i US Open. – Jag hade behövt ha betydligt mindre rotationer för att klara topp 24, säger Jenny Wegner.
 
Efter 24 serier i US Open så är Jenny Wegner 27:a och vidare till fjärde kvalomgången för topp 30. Åtta ytterligare serier väntar idag med start kl 16.00 (svensk tid).
 

Gästrikland bowlingförbund arrangerar Bowling träning för undomar.

Markus Gustafsson Tar emot Er i Gävle Bowlinghall.

I Sandviken tränar man på torsdagar kl.17.00, där tar Ewa-Lena Bichsel , Hans Bergman mot er.

Hofors

Mer kontakt: gastrikebowling@gmail.com

funbowl

RF-SISU samverkar_webbox_250px.jpg

 

Postadress:
Gästriklands Bowlingförbund
Norra Kungsgatan 3
803 20 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: gastrikebowling@gmai...

Se all info