Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Svenska Bowlingförbundet


Carl Eklund vinner VM-guld i singel. I finalen besegrar han Ahmad Azriq bin Izamudin från Malaysia med 2-1. Robin Ilhammar tar brons.
 
Sverige har säkrat sex medaljer i U21-VM och under onsdagen avgörs det vilken valör det blir på medaljerna. Här är tiderna som gäller för de blågula spelarna under finaldagen.
 
Idag drar Elit-SM igång under SM-veckan i Linköping. Flera landslagsstjärnor är med och kämpar om SM-medaljerna. – Det ska bli spännande och det är alltid roligt att spela Elit-SM, säger Jesper Svensson.
 
Sverige med Nora Johansson, Robin Ilhammar, Emma Halttunen och Carl Eklund är i semifinal i mixed. De vann avgörande roll-off mot Sydkorea och har säkrat Sveriges sjätte medalj. – Väldigt skönt att vara i semifinal, säger Robin Ilhammar.
 
Båda svenska lagen är vidare till matchspel i mixed. Matchspelet spelas just nu.
 
Imorgon drar finalspelet i Elit-SM igång under SM-veckan i Linköping. Två trevliga bowlingdagar väntar i Linköping och torsdagens stegfinaler direktsänds i svt.
 
Sverige lag 1 blir fyra i squad 1 i mixed på 2075 poäng. – Vi gör det bra och det är bara att hoppas att det räcker till matchspel, säger William Berggren.
 
Sverige är vidare till semifinal i Team på damsidan och har säkrat den femte medaljen för blågult i U21-VM. – Det känns jättekul och det här är den roligaste distansen när man får kämpa tillsammans, säger Emma Halttunen.
 

Herrarna utslagna i Team

(2022-06-27 15:56)
Sverige är utslaget i Team på herrsidan efter att ha blivit trea i grupp A. – Jag tycker att vi gör så gott vi kan idag men får inte till det hela vägen så det är tungt, säger Robin Ilhammar
 
Sverige är vidare till matchspel i team på damsidan. De blev fyra i kvalet på 2033 poäng. Matchspelet börjar runt kl 15.00.
 
Sverige blev femma i teamkvalet och är vidare till matchspelet som spelas imorgon kl 12.30.
 
Carl Eklund och Robin Ilhammar är vidare till semifinal i dubbel och har säkrat ytterligare en medalj. De vann grupp B efter en avgörande roll-off mot Philippinerna och Nederländerna. – Det känns lite ofattbart, säger Robin Ilhammar.
 
Nora Johansson och Emma Halttunen är vidare till semifinal i dubbel och har därmed säkrat Sveriges tredje medalj i U21-VM. – Det är magiskt att få göra detta framför hemmapubliken, säger Emma Halttunen.
 
Båda svenska dubbelparen är klara för matchspel på herrsidan. Under gårdagen kom Oliver Dahlgren och William Berggren på andraplats i kvalet med 2372 poäng. Robin Ilhammar och Carl Eklind kom på sjätte plats med 2296 poäng.
 
Nora Johansson och Emma Halttunen kom på 14:e plats i dubbelkvalet under fredagen och är vidare till matchspelet som spelas på söndag. Hanna Engberg och Ottilia Gunnarsson kom på 28:e plats och är utslagna.
 

Postadress:
Dalarnas Bowlingförbund
Backvägen 13
794 33 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: dalabowling@gmail.co...

Se all info