Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

VM-Guld med Dala-smak

30 AUG 2019 08:37
På Fredagen så fick vi äntligen ett VM-guld på DAM-VM, då rutinerade Jenny Vegner & dalabördiga Josefin Hermansson kunde vinna en mycket jämn och spännande Final i Las Vegas. Dalarnas Bowlingförbund säger stort Grattis till Familjen Hermansson...
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 08:37

 

Duon började med att besegra kvalsegrarna från Colombia, Rocio Restrepo och Maria José Rodriguez med siffrorna 434-386.  Svenskorna tog kommandot i matchen från start, Josefin öppnade med tre raka strike och Jenny inledde med spärr innan hon också satte en trippel. 

- Vi hade övertaget hela tiden, säger Josefin Hermansson. Det var skönt, och vi följde vår gameplan, att gå ut ur boxen mellan våra slag och försöka göra det enkelt.

- Vi satte våra slag mer bestämt idag, menar Jenny. Vi har haft bra genomgångar idag också; vi var t ex och tränade lite i den andra hallen på förmiddagen.

- Och så såg vi inte första semin, fyller Josefin i. Vi var i ballparken och kastade klot till varandra för att vara varma när det var vår tur att gå på. Det var ett bra upplägg som vi gjort tillsammans med Robban och Louise.

I finalmatchen ställdes svenskorna mot Korea, paret Hyerin Son och Yeonji Lee. Svenskorna tog även här kommandot från start, men en svensk tomruta gjorde att koreanskorna kunde komma tillbaka in i matchen och t o m ta ledningen.

När sista rutan började ledde fortfarande Korea. Josefin och båda koreanskorna hade strike i ruta nio.

Jossi satte två till. Son satte inte någon. 

Jenny satte dubbel i ruta tio. Lee satte den första och behövde en till för att stänga matchen, men fick inte den andra, och kvar var Jenny som behövde fälla fem käglor för seger. Det fixade hon galant och VM-guldet var i hamn! Slutresultat: 436-431.

 - Jag tittade aldrig på scoringen, säger Jossi. Fokus var här och nu, och att göra bra slag. Jag förstod ju dock på publiken att det var bra att jag satte min trippel!

- Jag tittade, säger Jenny, och jag visste att jag behövde sätta kryss. Jag hörde också på publiken att min andra strajk var viktig, och sedan tänkte jag bara på att hålla den på banan för att välta många käglor.

Förbundskapten Robert Andersson har det där lyckliga ansiktet igen, det han har haft de flesta dagar den här veckan. 

- Viken dag, säger han och ser ut som om han knappt tror det själv. Först bronset och så sedan guld på det - och som de spelar! Vivar rätt trötta på att förlora efter i går, och idag blev det lite mer medgång. Hålen föll och det blev nior istället för åttor. Jossi spelade så oerhört stabilt, och Jennys två sista - så bra! Nu ska vi fira nån timme och sedan ska vi koppla av med annat, arkadhallen förmodligen. 

Hotellets arkadhall, det är där delar av truppen tillbringat kvällarna, under många skratt och vilda tävlingar. Robban flinar.

- Skriv att det var kul för Jenny att äntligen få vinna nåt!

Skribent: Lars-Göran Hallström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Dalarnas Bowlingförbund
Backvägen 13
794 33 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info