Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

5 dala-klubbar kvalar....

27 APR 2022 17:51
Efter avslutande seriespel, så är det 5 lag som får spela spännande kval-spel de 2 första helgerna i Maj. 3 lag kvalar positivt och 2 lag kvalar negativt....
  • Skapad: 27 APR 2022 17:51

Rigel BK/BENAB kvalar till Allsvenskan!

Borlänge-laget Rigel BK/BENAB lyckades efter en bra avslutning av serien bli 2:a i div 1, och får därmed kvala till allsvenskan. En tuff utmaning för laget, som möter Sthlm-laget Vendelsö BK / Tyresö BK i den första omgången. Laget lyckades bli 2:a i en tuff grupp, och får räknas som favoriter mot Borlänge-laget. Vinnaren i matchen får sedan möta Allsvenska Team Mariestads BK, som kom på 13:e plats i den tuffa mellan-allsvenskan med många lag som jagar en elitserie-plats. 

BK Karma & BK Granen kvalar till div 1...

I kvalet till div 1, så är det 2 dala-lag som har chansen att gå upp, och där hårdsatsande BK Karma har en väldigt stor chans att lyckas, då man får möta Söderhamnslaget BK Klossen i Hedemora Bowlinghall. Klossen lever mycket på sitt spel i hemma-hallen, och har det oftast tuffare på bortaplan. Mora-laget har lite bättre facit i bortaspelet, och har laddat för kval ganska länge. Med unga Lukas Andersson, och rutinerade Henrik Eriksson i spetsen så har laget tillgång till en bred spelar-trupp att matcha med många spelare med rutin från allsvenskan/div 1.

Det andra laget som har chansen till spel i div 1 är Hedemora-laget BK Granen, som har blivit bättre å bättre under säsongen, och varit väldigt stabila efter jul.

Dock är det tuffast möjliga motstånd för laget, då man möter gamla Elitserielaget BK Glam, som startade om i div 2 denna säsong, och mycket vassa i nya bowlinghallen i Örebro. Laget spelade i Elitserien så sent som 2019, och man verkar ha fått tillbaka de flesta spelarna. Vinnaren i denna semifinal får sedan möta Eskilstuna-laget BK Force om en plats i nästa års div 1.

Karma F, Skinnarna & DBS spelar om div 2-platser!

I kvalet till div 2 så är det BK Karmas F-lag som kvalar uppåt, medans BK Skinnarna och rutinerade Borlänge-laget DBS kvalar för att hänga kvar i div 2. Karma F får Gävle-laget Delta 72 i semifinalen, ooch vinnaren för möta DBS om en plats i div 2.

Malungs-laget BK Skinnarna får möta BK Enjoy, Sundsvall i semifinalen, och vinnaren i den matchen för möta BK 66 Hofors i match om plats i div 2. 

Kval till Datum Klockan Hemma-lag Bortalag Bowlinghall
Allsvenskan Semi 07-maj 10,00 Vendelsö BK / Tyresö BK Rigel BK / BENAB Enköpings Bowlinghall
Allsvenskan Final 14-maj 10,00 Team Mariestads BK Vinnaren Semi Bellevue Västerås
           
Div 1 Semifinal 07-maj 10,00 BK Granen  Hedemora BK Glam Örebro Fagersta Bowlinghall
Div 1 Final 14-maj 10,00 BK Force, Eskilstuna Vinnare Semi Bellevue, Västerås
           
Div 1 Final 15-maj 11,00 BK Karma, Mora BK Klossen, Söderhamn Hedemora Bowlinghall
           
Div 2 Semifinal 07-maj   Delta 72, Gävle BK Karma F1, Mora  
Div 2 Final 14-maj   Domnarvets BS Vinnare Semifinal  
           
Div 2 Semifinal 07-maj   BK Skinnarna, Malung BK Enjoy F, Sundsvall  
Div 2 Final 14-maj   BK 66 Hofors Vinnare Semifinal  
Skribent: Lars-Göran Hallström
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Dalarnas Bowlingförbund
Backvägen 13
794 33 Orsa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link...

Se all info