Hoppa till sidans innehåll

Mitt-Touren avgjord

20 MAJ 2013 12:10
Den 19:e maj spelades den stora finalen i Mitt-Touren Västernorrland i Birsta. Tävlingen, som genomförts för första året, har snabbt blivit mycket populär. Efter deltävlingar i Nordingrå, Härnösand, Birsta, Sollefteå och Örnsköldsvik hade 16 herrar och 8 damer kvalificerat sig till finalen.
  • Skapad: 20 MAJ 2013 12:10

Det är glädjande att se att så många klubbar varit representerade och på herrsidan återspeglas det av att de 16 representanterna kom från inte mindre än 8 olika klubbar där BK Flash (4) och Domsjö (3) hade de flesta. På damsidan var det tre klubbar (Flash, Nordingrå samt Laxen) tog finalplatserna.

Så till själva spelet. Damernas deltävlingar har dominerats av Karin Borgström (Flash)och Oili Andersson (Nordingrå) som vunnit två deltävlingar vardera. Det var också dessa båda som, efter 8 spelade finalserier, kom att stå högst upp på prispallen med Karin som överlägsen vinnare 129 poäng före Oili. Tätt därefter följde Annica Olsson (med dagens högsta slagning 1423) på en tredjeplats. Närmast utanför prispallen kom Agneta Mattsson endast 3 poäng efter Annica.

På herrsidan var det inget snack om saken. Torbjörn Jonsson kom till finalen med klart bästa poäng från deltävlingarna och trots ett lågt hcp rullade han hem även finalspelet. Kjell Andersson gav dock aldrig upp och pressade hårt långt in i slutrutorna innan segermarginalen kunde skrivas till 16 poäng. Noterbart är att Torbjörn var över 100 poäng bättre i rent spel än starkt sprutande Alexander Ljusberg som knep 3:e platsen före Nordingrås Tomas Byberg. Då krutröken, eller i vart fall den värsta värmen, lagt sig kunde också konstateras att det endast skiljde 40 poäng mellan 4:e och 8:e plats, någo t som naturligtvis höll spänningen kvar ända intill slutet.

TACK alla som deltagit i den första Mitt-Touren. Från arrangörshåll är vi övertygade om att tävlingen kommit för att stanna. Redan nu skissar vi på det kommande upplägget. Det skall också noteras att den prissumma som överlämnades till pristagarna var klart större än vi någonsin hade vågat hoppas på. Förhoppningsvis kommer även denna morot att inspirera ännu flera att delta nästa säsong. 

 

Resultaten

 

 

Segrarna Final Dam

Segrarna Final Herr

Skribent: Mats Lundström
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Ångermanlands Bowlingförbund
Mikael Henriksson, Grubbe 404
872 94 Sandöverken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info