Kan man tävla i bowling?


Världsmästarduon: Jenny Wegner och Josefin Hermansson

 

Bowling – det du spelar med dina kompisar, jobbet, eller familjen är inte bara ett roligt nöje, det är också en krävande, spännande och världsomspännande idrott. Det går att tävla i bowling på precis samma sätt som simning, tennis eller fotboll. I den verkligt globala idrotten bowling tävlar man, precis som i, bland annat golf och cykling, både individuellt och i lag. På senaste VM för damer i Las Vegas vann, till exempel, svenskorna Josefin Hermansson och Jenny Wegner guld i dubbel och är nominerade till både Årets lag på Idrottsgalan och Jerringpriset. Idrottsakademin och Radiosporten anser alltså att man kan tävla i bowling.

Rösta på Världsmästarduon i Jerringpris-omröstningen genom att ringa 099 - 209 02 (3:60 kr), och / eller via SVT:s Duo-app, eller på Radiosportens hemsida. Det går att ringa en gång om dagen. 

Se delar av TV-produktionen från finalen som direktsändes på flera kontinenter. 

Bowling - En sport för alla - hela livet! 
Carsten Hansen

 

De största sjtärnona i Bowlingvärlden flyger över hela planeten för att livnära sig på sin sport. En av dessa är vinnaren av Lilla bragdguldet 2016: Jesper Svensson, som tog sin åttonde titel på den världsomspännande proffstouren PBA i höstas. I tävlingen WBT Thailand inkasserade han över 300 000 svenska kronor för sin seger . På bilden syns den danske landslagspelaren Carsten Hansen med en segercheck på 150 000 kr och en trofé från Kosta Boda efter att han i somras vann  Sveriges största tävling: Storm Lucky Larsen Masters som avgjordes i Helsingborg. 

 #Bowllikeaswede

Svenska mästarinnor Spader Dam

 

I Sverige finns #Världensbästaliga, det unika svenska nationella seriesystemet, där nästan 10 000 bowlare varje år tävlar om heder, ära och Aminoffs pokal, som tillfaller de svenska mästarna. Flertalet stjärnor flyger in, från Sydafrika, Tjeckien, Finland och så vidare, bara för att delta i den, världskända, svenska ligan. Varje säsong avslutas med säsongens höjdpunkt, #Världensbästaslutspel, där en sagolik publik skapar en folkfest med en stämning och atmosfär som jämförs med fotbolslderbyn. Se en sammanfattning från det senaste Slutspelet där Spader Dam från Helsingborg (bilden) och Team Pergamon från Partille tog hem gulden och följ ligan via Bowlingens IT-system

#Världensbästaliga

 Du kan tävla i bowling!

Vill du själv tävla i bowling bowling? Hitta din lokala bowlinghall på Svenskbowling.se och få tips av Europamästaren, och svenska mästaren, Adam Andersson i "Din egen bowlingskola" . Det finns individuella tävlingar att spela i, lokala och nationella ligor. Från hobbynivå ända upp till den globala proffstouren och internationella mästerskap. Fråga på din bowlinghall efter en klubb att tävla med. Det är klart att du kan tävla i bowling! 

Bowling - En sport för alla - hela livet! 

Uppdaterad: 03 DEC 2019 13:20 Skribent: Kansliet
E-post: Adressen Gömd