Hoppa till sidans innehåll

Bowling: Truppen till J-EM uttagen

09 JAN 2018 12:00
Den 24e mars till 2a april avgörs bowlingens europamästerskap för juniorer i danska Ålborg. Truppen som tog ut idag innehåller hela fem debutanter och en historisk spelare. - Dessa är de vi tror slår ner flest käglor, säger förbundskaptenen.
  • Skapad: 09 JAN 2018 12:00

Traditionsenligt kommer bowlingens J-EM spelas i påsk. Den här gången avgörs mästerskapet i danska Ålborg och Lovvang Bowling Centre. I dag tog den svenska förbundskaptenen ut sin trupp bestående av fyra flickor och fyra pojkar.
- Precis som vanligt tror vi att vi har så pass bra spelare på den här nivån att, om vi lyckas prestera på vår nivå, tror vi att det räcker till medaljer, säger förbundskaptenen Johan Ekström.

Truppen:
Flickor:
Hanna Engberg, 16 år, Team X-Calibur, Partille (2 brons 2017)
Ellen Ekholm, 17 år, Team X-Calibur, Partille (1 brons 2017)
Judith Friman, 17 år, BK Högland, Nässjö (debutant)
Emma Lejman, 18 år, BK Högland, Nässjö (debutant)

Pojkar:
Adam Hultgren, 18 år, BK Glam, Örebro (debutant)
Lukas Sevelin, 17 år, Team Clan, Nässjö (debutant)
William Svensson, 17 år, BK Kaskad, Norrköping (2 guld 2017, 2 guld, 2 brons 2016)
Oskar Wirefeldt, 17 år, Team Clan, Nässjö (debutant)

Fem av de uttagna spelarna går på bowlingens riksidrottsgymnasium (RIG) i Nässjö, alla som spelar i Nässjö-klubbar plus William Svensson och två går på en nationellt godkänd idrottsutbildning (NIU) i Partille.
- Det är ett bevis på att utbildning fungerar, säger förbundskaptenen Johan Ekström.

Den enda som inte går på en skola som erbjuder bowlingutbildning är Adam Hultgren som spelar för den storsatsande elitserieklubben BK Glam i Örebro.
- Han har tagit jobbet ihop med sin klubb. De har en väldigt aktiv utbildning i klubben. De har tränare som finns engagerad i klubben och har flera spelare/ledare i föreningen som engagerar sig för att utbilda spelare, säger Johan Ekström.

En av truppens två tvåhands-spelare: William Svensson (den andra är Oskar Wirefeldt) blev redan förra året historisk när han, som först någonsin, försvarade sin titel i Masters.
- Om du jämför William som spelare idag med för två år sedan (när han vann första gången) är han ju väldigt mycket bättre i år. Det är mycket tillfälligheter i ett Masters, man måste bowla bra och ha tur. Men han har inte sämre förutsättningar för att vinna än tidigare, säger Johan Ekström.

Längre artikel finns att läsa på www.swebowl.se

För ytterligare mer information: kontakta Svenska Bowlingförbundets Informationskoordinator: Markus Hegnelius på This is a mailto link

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Nordic Choice
Sportpriser för idrottare, lag, föreningar och förbund

Projektstöd IF barn-o ungdomar 2020

 SUL

BHL
Inbjudan

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB
Enklare Ekonomi 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info