Hoppa till sidans innehåll

Föreningsutveckling/Utbildning


Tag chansen - i år finns det möjlighet att söka bidrag för utbildningar för att utveckla era medlemmar och bli en mer aktiv förening, där alla delar på ansvaret. Detta kan göras i samband med SISU, Svenska Bowlingförbundet eller annan samarbetsparter.

 

Ledare - en absolut förutsättning! Vi är helt säkra på att för att lyckas så måste det finnas ledare som tar ansvar för verksamheten i föreningarna. Ledare som har kompetens att leda unga. Kvinnliga ledare och unga ledare är särskilt angeläget, Med fler utbildade och kompetenta ledare ökar förutsättningarna för att rekrytera och ta hand om fler unga.

Plattformen - Vi utgår ifrån att ledare i utvalda föreningar genomgår en enklare ungdomsledar-utbildning. Den finns nu framtagen av SISU under benämningen Plattformen. Kostnaden för denna utbildning kommer ni då att få bidrag för.

Steg 1 och 2 - Tänk på att Ni precis som tidigare även kan få bidrag till vår tränar-utbildning Steg 1 och Steg 2. Bidraget för genomförd Steg-utbildning har fr o m i år höjts till minst 1000:-.

Kurskostnaden betalas alltid först av föreningen och bidrag kan därefter sökas från Idrottslyftet. Förutsättning för att få bidrag är att deltagarna finns registrerade i IdrottOnline för genomförd utbildning - kolla alltid det först innan ni skickar in ansökan. Bidrag kan ges till max fem deltagare från samma förening.

Föreningar som kan komma ifråga för bidrag ur Idrottslyftet måste uppfylla följande minimikrav:

  • All verksamhet ska redovisas för Lokalt Aktivitetsstöd (LOK-stöd). Detta ger också klubben extra bidrag.
  • Om ni har utbildning i en lärgrupp skall alltid timmarna och deltagarna redovisas i IdrottOnline.
  • Återrapportering via föreningens IdrottOnline-sida en (1) gång/år.

Ansöker gör ni som vanligt via klubbens IdrottOnline-sida.

Uppdaterad: 2017-03-07 16:30
Skribent: Marianne Norberg

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info