Hoppa till sidans innehåll

Parabowling

Header

Parabowling 

Till största delen består utövarna av personer med någon förståndsmässig funktionsnedsättning men förhoppningarna är att fler och fler med andra funktionsnedsättningar ska ansluta sig till vår verksamhet.

Vad som är en funktionsnedsättning i bowling diskuterades under många år, men numera är reglerna relativt klara, några hamnar alltid mitt emellan och måste därför diskuteras speciellt. De regler som gäller är följande:

Regler "Vad är handikapp i bowling"
Regel "Spel med ränna"

Oavsett vilken funktionsnedsättning man har skall ifyllt medicinkort (PDF) skickas in tillsammans med licensansökan (PDF), vilket gäller även vid ansökan av ev hallicens. I samtliga fall är det Svenska Bowlingförbundet som godkänner medicinkortet.

 

SM, Action Jubal och PBL
PBL är en faxliga som spelas i 2- eller 4-mannlag. SM Spelas i maj varje år och Action Jubal i månadsskiftet oktober/november.

Om Ni är intresserade av att arrangera någon av dessa tävlingar så anmäl Ert intresse till Svenska Bowlingförbundet. Kommittén föreslår sedan arrangör som formellt utses av förbundsstyrelsen.

Nyheter Parabowling

Handikappkonferenser

Svenska Bowlingförbundets handikappkommitté inbjuder till träff för ledare inom bowling för funktionshindrade, SDF- ansvariga samt de som vill lära mer om funktionshindrades bowling.

Ordförande Paraverksamhet

Ing-Marie Billgren
Tel:0733-60 03 23
This is a mailto link

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 

 

http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!

8-manna slutspel Jönköping

Livestream

 

JM final


Tidigare Swedish Sim

 

 
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info