Hoppa till sidans innehåll

Ordförande sommaren 2015

22 SEP 2015 13:38
Ulf Sjöblom summerar året som gått och blickar framåt!
  • Uppdaterad: 23 SEP 2015 10:34

Ytterligare ett år har gått och jag tycker att vi kan känna en viss stolthet över mycket som vi uppnått inom Svensk Bowling, men vi har också mycket som behöver göras för att bibehålla en ledande roll inom världsbowlingen men också inom Idrottsverige. De stora frågorna under året som gick var att fokusera och arbeta med lösningar inom ekonomi, utbildning, rekrytering samt organisation. Tyvärr har vi inte lyckats sjösätta allt vi föresatt oss som bl.a. resulterat i en minskning av licensierade spelare under året. Vi ser dock positivt på framtiden och vi tror att vi har stora möjligheter att vända trenden igen.

Bidragen från RF har minskat och det medför att vi "tävlar" med andra SF om en bidragskaka som inte växer, vilket innebär att vi måste vara mer aktiva inom alla områden.

Som tidigare nämnts är konkurrensen stark och mot den bakgrunden tycker jag att våra killar och tjejer gjort fortsatt bra ifrån sig i ett internationellt perspektiv där vi ser en stark tillväxt och en yngre generation som tar för sig.

Rekryteringsarbetet måste intensifieras med ytterligare krafter i nära
samarbete med våra föreningar, distrikt och Bowlingföretagarna för att målen i VI2016 skall nås. Under sommaren 2014 har Bowlingföretagarna arrangerat Barn Bowlar Gratis där ett stort antal hallar haft ca 5000 bowlingtillfällen. Detta arbete är mycket lovande och kan ge många nya bowlare möjligheter att utvecklas om de omhändertas på ett bra sätt inom vår verksamhet.

Vi tittar framåt, vad måste vi göra?
Under det kommande året måste vi komma i mål med det som varit fokus i VI 2016 och börja se förändringar. Mycket kommer att fokusera på hur vi skall få ut mer av de finansiella medel vi har att förfoga över. Två saker som kommer att spela roll är diskussionerna kring regionaliseringen samt en delvis förändrad organisation där vi kommer att ha fler utförare av aktiviteter inom rekrytering, utbildning samt marknadsföring.

Arbetet med funktionsnedsatta bör prioriteras. FBU och RBU har en stor m.och här saknar många distrikt en aktiv verksamhet. Vi måste lära av varandra och hjälpas åt att uppmärksamma våra funktionsnedsatta bowlare.

Bowlingen kommer allt närmare att bli en sport i OS 2020 i Japan. Lyckas bowlingen med detta öppnar det nya dörrar och möjligheter som vi måste ta tillvara på. Det innebär att de kommande åren kan ge ett ökat intresse för Svensk Bowling som vi måste utnyttja och värna om.

Vi förväntar oss att vi alla hjälps åt och lyfter Svensk Bowling till nya höjder.

Jag vill tacka alla som arbetar för Svensk Bowling, och är säker på att om vi
aktivt jobbar med våra utmaningar kommer vi att få många framgångsrika år
framöver.

Ulf Sjöblom, ordförandeFacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info