Hoppa till sidans innehåll

November 2016

14 NOV 2016 16:13
På elitsidan vann Jenny Wegner World Cup i Shanghai och hennes syster Cajsa Wegner tog hem Europacupen för mästare i Tjeckien! Stort grattis till bägge! Våra elitbowlare fortsätter att hålla sig långt framme i de flesta internationella tävlingarna.
  • Skapad: 14 NOV 2016 16:13

Under perioden 2014-2016 har vår verksamhetsinriktning - VI 2016 varit en "ledstjärna" för vår verksamhet och nu är det dags att lägga en ny inriktning med sikte på 2020 och kanske ända fram emot 2025.

I VI 2016 hade vi många ambitiösa mål:

  • Få en ny och bättre organisation på plats vilket jag tycker vi har idag allt från kansliet ut till den operativa verksamheten.
  • För att skapa möjligheter att genomföra aktiviteter, behöver vi en ekonomi i balans, vilket jag anser att vi har idag och därigenom kan vi satsa mer på prioriterade områden.
  • Göra bowlingen mer synlig vilket vi gör genom vårt deltagande i SM veckorna både sommar och vinter.
  • När det gäller marknad och sponsring börjar vi se ljuset i tunneln och jag har förhoppningen att vi skall se positiva effekter av arbetet under året.

Givetvis finns mycket mer att göra och jag hoppas att vi tillsammans kan föra bowlingen framåt.

Under årsmötet beslöts att frågan kring regionalisering skulle remitteras till styrelsen för att göra en mer djupgående analys av konsekvenser vid ett eventuellt införande. Arbetet har påbörjats och jag hoppas på en bredd uppslutning från distrikten i arbetet. Jag har en stark tro på att en regionalisering ger fördelar som medför att fler kan fokusera på idrotten. Med koppling till ledarrekryteringsfrågan nedan hoppas jag också att den skall bli enklare. Delrapport kommer på ordförande konferensen i februari 2017.

Vi har givetvis fortsatt stora utmaningar  där rekrytering är en. Den nya organisationen med Annika Kilander som drivande har börjat bra och jag har stora förhoppningar att vi kommer att se resultat redan under innevarande år. Jämfört med samma period förra året, så ser vi en ökning med ca 450 licensierade och vi hoppas att ökningstakten håller i sig så att vi kan utveckla vår sport ytterligare.

Vi har vidare ett antal prioriterade områden där vi måste fokusera.

Seriefrågorna har varit uppe för diskussion i flera år och den serieutredning som pågår hoppas jag skall komma med förslag som kan göra det mer attraktivt och roligt att delta i seriespel på alla nivåer. En delrapport kommer att presenteras vid ordförandekonferensen i februari.

Vi måste intensifiera arbetet inom Para Bowling. Vi har idag ett antal hallar och distrikt som gör ett mycket bra arbete men med mer fokus kan vi sprida Para Bowling bredare och varför inte försöka få hela Sverige engagerat inom några år.

RF har fått ett uppdrag och medel av regeringen för att se hur nyanlända kan engageras inom idrotten. Bowlingen har stora möjligheter att erbjuda verksamhet för nyanlända och därigenom både stärka bowlingen men också en samhällelig insats. Det finns bidrag att söka för denna form av verksamhet.

Som avslutning vill jag trycka på behovet av att få fram ledare till vår verksamhet. Vi har under åren haft svårt att rekrytera och framförallt behålla de ledare vi har. Det finns givetvis många orsaker men detta är ett område där vi måste bli bättre.

RF har sedan 2011 haft en ambition att ha minst 40% av respektive kön ska vara representerade i styrelser och kommittéer under 2017. Varken RF eller bowlingen kommer att lyckas med att uppnå målet. För våran del gäller det främst att få in kvinnliga ledare och representanter i styrelser under de kommande åren. Här behöver vi hjälp från SDF för att prioritera frågan. Om vi inte lyckas kan det medföra ekonomiska konsekvenser i form av minskade bidrag från RF. Vi återkommer med detta under året.

Hoppas ni kommer att en fortsatt bra avslutning på höstsäsongen och att vi lyckas med vår målsättning att "Bowlingen ska vara framgångsrik, kul, social engagerande och tillgänglig för alla"

 Ulf Sjöblom, ordförande

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info