Hoppa till sidans innehåll

Mars 2017

15 MAR 2017 09:47
Bowlingvänner! Svensk Bowling står sig starkt och tycker mig se att vi rör oss i rätt riktning.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2017 09:51

Året började på ett helt fantastiskt sätt när Jesper Svensson tilldelades Svenska Dagbladets "Lilla Bragdguld" och blev utnämnd till Årets Nykomling på Idrottsgalan. Jesper gjorde sig till tals för hela Bowling Sverige på ett fantastisk sätt och menade att nu har vi all möjlighet att profilera bowlingen ute i stugorna runt om i Sverige.

För att ta tillvara på detta har styrelsen främst arbetat med två områden där huvudfokus har legat på att etablera partnerskap med sponsorer och där jag tycker att vi nått ganska långt och räknar med att kunna presentera ett flertal partners inom kort. Steg två blir att arbeta för att göra bowlingen mer synlig och med våra partners möjliggörs detta.

Vi har vid ett flertal tillfällen i början av året sett bowling i tv. Höjdpunkten var direktsändningen av 3-manna SM i Söderhamn där Jösse och Hallandia stod som  segrare. Stort Grattis! Nästa stora sändning blir Elit-SM i Borås under SM-Veckan sommar.

Arbetet med rekrytering pågår med full styrka och börjar ge synliga resultat. I dagsläget ser det ut som att vi kan nå en ökning jämfört med föregående år på 5-6% vilket är bra men givetvis måste denna trend hålla i sig för att vi skall vara nöjda.
Vi ser många bra initiativ där bl.a. golfklubbar bildat en bowlingsektion (Västerås, Jönköping m.fl) och börjat spela seriespel.   

Serieutredningen har lagt fram ett diskusionsunderlag som är ute på remiss i landet. Ett förslag kommer att presenteras till styrelsen inom kort som därefter tar ställning till vad som kan/måste göras inför kommande säsonger. Till säsongen 2017/2018 kommer dock inga större förändringar att ske.

Arbetet med verksamhetsinriktningen mot 2025 fortgår och styrelsen räknar med att sjösätta VI 2025 innan sommaren. Svensk Bowling nya vision kommer att vara " Bowling - en Sport för alla hela livet". 

Vill också passa på att om igen trycka på ett stort behovet att hitta ledare för all verksamhet vi bedriver. Vi har sett att många unga kan tänka sig att arbeta som ledare men vi måste möjliggöra att de kommer in i organisationen.Vill påminna om att arbetet med jämställdhet måste intensifieras och uppmanar valberedningarna runt om i landet att nominera kvinnor till lika uppdrag. Idag är vi ca. 30% kvinnor i SF och SDF styrelser och en målsättning från RF är att det ska vara minst 40%.

Säsongen går mot sitt slut där kval och slutspel står för dörren. Min förhoppning är att vi ska avsluta seriespelet på bra sätt och där vi får se fantastiska och spännande matcher som avspeglar det vi alla tycker "att vårt ligaspel är bäst och helt unikt".

Lycka till!

Ulf Sjöblom
ordförande

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

SUL

Resultat och tabeller

BHL
Anmälan
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info