Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ordförande har ordet"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ordförande har ordet


Oktober 2018

Först vill jag tacka för förtroende att driva svensk bowling framåt tillsammans med alla föreningar, distrikt och hallar.

Du som läst artikeln om mig på Swebowl efter ett rekordsnabbt årsmöte, vet att jag och styrelsen kommer fortsätta fokusera på rekrytering för att öka antal licenser och på det sättet öka antalet lag. Dambowlingen är i kris, där framförallt damlagen minskar och det måste vi försöka få stopp på.

Antalet föreningar minskar också, och orsakerna till detta är flera, men det som ofta får stor effekt för mindre föreningar är när eldsjälar slutar eller försvinner, då ändras förutsättningarna för att driva föreningen vidare. Oavsett storlek på förening, så är det många uppgifter som måste skötas.

Vi behöver också titta på hur vi kan hjälpa föreningar att fortsätta driva sin förening eller starta en ny. En lösning kan vara att vi erbjuder någon form av föreningsservice där man som förening kan få hjälp med administration och styrelsearbete.

De senaste åren har vår sport fått mer uppmärksamhet i media, inte bara lokalt utan även regionalt, men arbetet måste fortsätta och vi kan tillsammans med Swebowls redaktion och Markus i spetsen fortsätta se till att vi fortsätter synas i media. SM-veckan som är ett bra tillfälle som vi kommer fortsätta att vara med på.

Samarbetet mellan oss och våra distrikt måste bli bättre! Man behöver hjälpas åt via samverkan, så att vi kan erbjuda samma form för verksamhet oavsett var i landet man bor.

Styrelsen fortsätter att arbeta med vår verksamhetsinriktning VI2025 och de mål som har satts upp. Några prioriterade områden som kan nämnas är översyn av vår organisation, så att vi framöver ska använda våra resurser på bästa sätt. Digitalisering är också en viktig del, och vi tror att BITS 2.0 kommer att underlätta och välkomnas av de flesta, men vi måste ha lite tålamod.

Tillsammans kan vi se till att vår sport utvecklas!

Peter Tidbeck
ordförande

 

(2017-03-15 09:47)
Bowlingvänner! Svensk Bowling står sig starkt och tycker mig se att vi rör oss i rätt riktning.
 
(2016-11-14 16:13)
På elitsidan vann Jenny Wegner World Cup i Shanghai och hennes syster Cajsa Wegner tog hem Europacupen för mästare i Tjeckien! Stort grattis till bägge! Våra elitbowlare fortsätter att hålla sig långt framme i de flesta internationella tävlingarna.
 
(2015-09-22 13:38)
Ulf Sjöblom summerar året som gått och blickar framåt!
 

Filtrera nyheter

År Månad

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: sbf@swebowl.se

Se all info