Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Ordförande har ordet"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Ordförande har ordet


Oktober 2019

Då har vi avklarat årsmötet för 2018/2019, vilket innebär att jag kan lägga mitt första år som ordförande bakom mig och blicka framåt. 

Vill börja med att tacka alla som på ett eller annat sätt hjälper till och driver svensk bowling framåt.

Året som kommer blir det fortsatt fokus på rekrytering och utveckla sporten så vi får behålla våra föreningar och lag. Här behöver alla hjälpas åt, från förbundet ner till föreningarna och hallarna. Våra föreningar är de som tillsammans med hallarna kommer nya tänkbara spelare närmast.

BITS 2.0 som vi lanserade i juni kommer under året att fortsätta utvecklas. Nu fokuserar vi på att förenkla administrationen för kansliet och spelare/föreningar. En ny SM-sidan som gör det  enklare när man anmäler och betalar sin SM start. Vi kommer också ge möjlighet för föreningarna att administrera licenser, utöver det som går att göra idag, så ska föreningen kunna byta licenstyp och göra övergångar, en funktionalitet som kommer spara mycket administration för alla.

Givetvis hoppas jag att våra duktiga spelare fortsätter att lyckas både nationellt och internationellt så att vår sport kommer fortsätta bli uppmärksammad i media, och då inte bara lokalt utan även regionalt. Även här så måste vi tillsammans hjälpas åt och försöka informera media om framgångar både nationellt och internationellt.

Vid ordförandekonferensen i februari var budskapet ”Tillsammans bygger vi svensk bowlings framtid”. Det är något som distrikten tog med sig hem och redan hade distrikten en ny träff i maj och i slutet av augusti hade SDF Svealand (Uppland, Södermanland, Västmanland, Närke, Gästrikland, Dalarna) en gemensam konferens för att diskutera hur distrikten kan hjälpa varandra. Detta samarbete hoppas jag få se bland fler distrikt under året.

Styrelsen fortsätter att arbeta med verksamhetsinriktning VI2025 och de mål som är uppsatta för de kommande två åren.

Avslutningsvis något tråkigt, och det är som ni läst att förbundets generalsekreterare sedan 13 år tillbaka, Lena Sulkanen meddelade efter årsmötet att hon säger upp sig från sin tjänst. Styrelsen har tillsatt en arbetsgrupp som påbörjat processen för att rekrytera en ersättare efter Lena.

Tillsammans ska vi se till att vår sport utvecklas, få fler medlemmar och synas ännu mer i media!

Peter Tidbeck
ordförande

 

(2017-03-15 09:47)
Bowlingvänner! Svensk Bowling står sig starkt och tycker mig se att vi rör oss i rätt riktning.
 
(2016-11-14 16:13)
På elitsidan vann Jenny Wegner World Cup i Shanghai och hennes syster Cajsa Wegner tog hem Europacupen för mästare i Tjeckien! Stort grattis till bägge! Våra elitbowlare fortsätter att hålla sig långt framme i de flesta internationella tävlingarna.
 
(2015-09-22 13:38)
Ulf Sjöblom summerar året som gått och blickar framåt!
 

Filtrera nyheter

År Månad

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: sbf@swebowl.se

Se all info