Hoppa till sidans innehåll

Bowlingambassadörer

15 FEB 2017 14:52
Nu kör vi igång. 10 ambassadörer från hela Sverige som ska vara en extra resurs för distrikten i bowlinghallarna.
  • Skapad: 15 FEB 2017 14:52

Det som för något år sedan började som en arvoderad ”Eldsjäl” på Birka Bowlinghall i Stockholm har under projektet ”Bowlingambassadörer” nu utökats med tio nya människor som jobbar med rekrytering och utbildning ute i landet. - Vi vill få ut så mycket människor som möjligt som jobbar med bowlingverksamhet, då var detta ett bra sätt att få igång fler aktiviteter snabbt, säger Annika Kilander, utvecklingskonsulent på Svenska Bowlingförbundet.  

Under vintern har de olika distrikten i Sverige fått ansöka om bidrag för att själva ha en Bowlingambassadör hos sig. Tio distrikt har nu fått bidrag från Svenska Bowlingförbundet för att driva projekt i sin del av landet. - Från Boden i norr till Skåne i söder, härligt att vi fick en spridning över hela landet och att nästan hälften av distrikten är med, det är jätteroligt, säger Annika Kilander.

På de olika platserna finns det olika behov, vilket också speglas i ansökningarna. Några kommer att jobba mest mot ungdomar, några med bowlingskola för föräldrar och några inriktar sig på pensionärer. Dessutom har några av ambassadörerna flera hallar som de arbetar i. - Det är alltifrån utbildning till bowlingskola, till rekryteringsträffar, några har som mål att kunna anmäla nya lag till seriesystemet, säger Utvecklingskonsulenten.

Den sista April är det dags för en första återrapportering utifrån landet och de tio nya bowlingambassadörerna. Då får vi se vad projektet har gett så här långt och vad som kan bli ännu bättre. - Då får vi se om det är någonting som fungerar extra bra som vi ska sprida mellan alla bowlingambassadörer eller om vi kan hjälpa till med några gemensamma saker. De kommer att fungera lite som Svenska Bowlingförbundets förlängda arm för att vi ska kunna se vad vi kan göra för att vi ska bli fler bowlare, säger Annika Kilander.

Den långsiktiga målsättningen är att alla hallar i framtiden ska ha en bowlingambassadör som hjälper till att få fler till ”bowlingfamiljen”. För tillfället är fas ett i projektet stängt, men Annika Kilander ser gärna att fler kontaktar henne om fler bowlingambassadörer. - Man får gärna höra av sig om man har någon bra plan och / eller bowlingambassadör. Att ha någon på hallen som pratar sig varm om sporten bowling gynnar bowlingsverige, säger hon.

Läs tidigare artiklar om Bowlingambassadörer: 24 februari 2016: http://www.swebowl.se/Nyheter/NyheterSwebowl/Nyhetsarkiv/Eldsjalsprojektet/ 15 december 2016: http://www.swebowl.se/Nyheter/NyheterSwebowl/Nyhetsarkiv/projektbowlingambassadorer/

Här finns Bowlingambassadörerna: Falköping, Kungälv, Flera hallar i Närke, Mora, Stånga, Flera hallar i Skåne, Boden, Sandviken, Linköping och Brandbergen i Stockholm.

 

Skribent: Markus Hegnelius

 

 

FacebookYoutubeTwitter

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info