Hoppa till sidans innehåll
Foto: QubicaAMF World Cup Jenny Wegner är överlägsen i kvalet på World Cup i Mexiko

World Cup: Jenny Wegner överlägsen

2017-11-10 08:17
Båda svenskarna är kvar i jakten på segern efter att fältet på Världscupen i Mexiko kapades ner till 24 herrar och 24 damer. Jenny Wegner är dessutom i överlägsen ledning. - Jag fokuserar på att ta ett slag i taget, säger hon.
  • Uppdaterad: 2017-11-10 08:17

När kvalspelet på QubicaAMF World Cup i natt avslutades går de 24 bästa herrarna och de 24 bästa damerna vidare till ytterligare åtta serier innan matchspelet som avgörs i, så kallat, round robin. Bland damerna så är den regerande mästarinnan Jenny Wegner från BK Femtionian i Hässleholm som efter 24 serier är helt överlägsen. 23-åringen är 170 poäng före tvåan: Vanessa Timter från Tyskland.
- Det känns såklart väldigt skönt att ha lite poäng att spela på, men samtidigt blir det matchspel i morgon och då kan det hända väldigt mycket, säger Jenny Wegner.

För andra gången på fyra dagar så var den svenske världstian bäst på banorna under torsdagskvällen (svensk tid). Miss-fri slog skånskan in 1357 på passets 6 serier, ett snitt på 226 för dagen. I första var hon på väg mot 279 men lyckades med konststycket att slå ett ”4-hål” i sista rutan för 259. Totalt har Jenny Wegner snittat 227,21 under kvalspelet, mer än sju poäng högre än någon annan i tävlingen.
- Det är fortfarande många serier kvar så jag fortsätter att ta en ruta i taget, säger hon.

Trea just nu är Rocio Restrepo från Colombia som är 195 poäng efter den svenska ledarinnan. Fyran Erin McCarthy från USA är 292 efter. Den 24e och sista spelaren som gick vidare blev Shuk Han Chan från Hong Kong som hittills har snittat 191,83. Efter ytterligare sexton serier imorgon går de fyra bästa vidare till semifinalerna.
- Som sagt, jag fokuserar på att göra varje slag så bra som möjligt så får vi se vart det tar mig, säger Jenny Wegner.

Nattens högsta slagning drog den malaysiske herren Ahmad Muaz Mohd Fishol in när han slog 257, 253, 256, 248, 237 och 236 för 1487. Tack vare det passet leder nu 24-åringen tävlingen före den vänsterhänta amerikanen Jakob Buttruff och Colombianen Oscar Rodriquez och den rutinerade belgaren Mats Maggi. James Gruffman föll dock tyvärr till en 13e plats.

Team Alingsås 29-åring hade ett par serier under 180 som gjorde att han tappade mark mot toppen i kvalets sista pass. Han går dock vidare men måste under morgondagens åtta första serier plocka 90 pinnar. Förra gången James Gruffman var med på World Cup slutade han 9a, 17 poäng från matchspelet. Den gången stressade han upp sig efter att ha tappat reaktionen dag tre och fyra.
- Mycket av fokuset ligger på att det inte ska hända igen, vi tar en ruta i taget, sa han inför årets tävling.

Assisterande förbundskaptenen och den svenske coachen i Mexiko: Peter Ljung är dock nöjd med båda spelarnas prestationer så här långt. Dessutom har den 1986 års vinnare av Världscupen klart för sig vad de svenska spelarna behöver göra:
- Slå slagen och var steget före i förflyttningar och justeringar, säger han.

Se tävlingens alla resultat på dess hemsida: https://www.qubicaamf.com/qubicaamf-bowling-world-cup

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info