Hoppa till sidans innehåll

World Cup: Jenny klar för semifinal

2017-11-11 03:54
Jenny Wegner är nu bara två matcher från att försvara sin titel i World Cup. Jenny behöll sin första plats och spelar semifinal under lördags kvällen. För James Gruffman blev det stopp i topp 24, James placerade sig på en slutlig 15:e plats.
  • Uppdaterad: 2017-11-11 04:07

Under fredagen (mexikansk tid) spelades först åtta serier för de 24 bästa i kvalspelet och därefter spelade de åtta bästa round robin för att utkristallisera de fyra som skall spela semifinal under lördagen.

På de åtta serierna med de 24 bästa slog Jenny Wegner 1808 och utökade sin ledning till 230 poäng före Colombianska Rocio Restrepo. Vid round robin spelet vann Jenny tre av de åtta matcherna och kom inte upp i den fina klass som hon visat tidigare under veckan. Semifinalplatsen var dock aldrig i fara, till slut nästan 300 poäng före amerikanskan McCarthy som placerade sig som femma.

 Rocio Restrepo närmade sig hela tiden men Jenny kunde till slut hälla unden med en marginal av 16 poäng. De övriga två som gick till semifinal var Krizziah Lyn Tabora Fillipinerna och Malaysias Siti Safiyah Amirah Abdul Rahman.

Inför att de 24 bästa skulle spela ytterligare åtta serier så låg James Gruffman på 13:e plats och det behövdes ett starkt spela för att bli topp åtta. Tyvärr ville det sig inte för James utan det blev en slutlig 15:e plats. De fyra som efter round robin nu spelar semifinal bland herrarna är Ildemaro Ruiz Jr Venezuela, Ahmad Mohd Fishol Malaysia, Jacob Buttorf USA och Oscar Rodriguez Colombia.

Semifinalerna och därefter finalerna spelas på lördags kvällen svensk rid, och då får vi hålla tummarna för att Jenny Wegner kan försvara sin titel från Shanghai förra året. Semifinalerna börjar 20:30 (sv tid) och damfinalen tar sin början 21:15.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info