Hoppa till sidans innehåll

William Svensson Europamästare

20 JUN 2019 16:11
Den 18-årige debutanten William Svensson från Västervik är Europamästare i Masters. Tvåhandsspelaren slog Martin Larsen i semifinalen som därmed fick brons. - Det är helt sjukt, det går inte att med ord beskriva hur stort det här är, säger mästaren.
  • Uppdaterad: 20 JUN 2019 16:11

-Det är helt ofattbart, det kommer ta, jag vet inte hur länge, det kommer ta tid att fatta vad som har hänt. Det är sjukt stort, jag är otroligt glad, säger William Svensson.

Den 18-årige debutanten från Västervik tog idag vann idag guld i det avslutande cupspelet masters på EM i Tyskland idag. I finalen vann han första serien över hemmaspelaren Frank Drevenstedt, och ett tag såg det ut som han skulle kunna vinna i två raka serier (i bäst av tre), men så missade han en spärr.
- När jag brände tian så hade jag inte jättemycket hopp om det. Men det kändes bra, jag hade en bra linje och trodde inte att jag skulle komma ikapp, säger William Svensson.

Den unge BK Kaskad-bowlaren kom inte heller ikapp. Tysken kvitterade när han vann den andra serien med en ynka poäng. En tredje serie fick avgöra vem som skulle vinna guldet.
- Han hade inte en superbra bollreaktion så det kändes bra. Sen fick jag en bra start också i tredjeserien, säger William Svensson.

Redan efter sju rutor hade den svenske tvåhandsspelaren ryckt åt sig en ointaglig ledning och i de sista slagen klappades Europamästaren igång av den stora svenska klacken som stod bakom och hejade.
- Då är det bara att njuta av stunden, säger William Svensson, dubbel guldvinnare på sitt första senior-EM.
- Det är helt sjukt, det går inte att beskriva med ord hur stort det här är.

Redan i semifinalen slog den unge svensken ut den dubble regerande mästaren, den tidigare världsettan, och landsmannen Martin Larsen. Men det var inte enkelt att möta en tidigare förebild.
- Det är klart att man blir lite skakig, han har ju så många meriter. När man var yngre såg man ju upp till, bland annat, honom. Det är stort att bara stå på banan och möta honom, säger William Svensson.
- Jag är mycket nöjd över mitt spel idag. Det är några slag mot ”Wille” som inte är tillräckligt bra, samtidigt som han gör det jättebra, säger Martin Larsen.

Se alla resultat från mästerskapet här: https://bowling-emc2019.eu/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info