Hoppa till sidans innehåll

Weber cup gratis på Viafree

18 JUN 2019 14:20
När Jesper Svensson och Europa ikväll påbörjar sin kamp med USA i Weber Cup kan alla svenska tittare se bowlingen gratis på Viafree.
  • Uppdaterad: 18 JUN 2019 14:20

Klockan åtta ikväll, tisdag, börjar bowlingens motsvarighet till Ryder Cup, USA mot Europa: Weber Cup. För första gången någonsin spelas tävlingen i USA, på Mandalay Bay Resort i Las Vegas. Där ska den svenske världsstjärnan Jesper Svensson och Europa försöka ta revansch på USA som vann med 19 – 10 förra året.

Europas kapten, Team Pergamons Dominik Barrett, har, förutom tvåhandsdemonen från Vimmerby, valt att ha landsmannen Stuart Williams i laget tillsammans med Team Pergamons tvåhandsfattade finländare Osku Palermaa.

Chris Barnes, som är spelande kapten för USA, har i sitt lag: debutanten Jakob Butturff, världsettan Anthony Simonsen och den spektakuläre vinnaren av Lucky Larsen Masters: Kyle Troup.  

Över fyra dagar kommer lagen att mötas i totalt 35 matcher där det är blandat singel-matcher, dubbel och bakers-matcher. Vår svenske Jesper Svensson har varit med i tre tidigare möten med USA och har vunnit 66% av de 29 matcher han har ställt upp i.

USA:s seger förra året var lite av en överraskning med tanke på att Europa kom till Barnsley i England med fem raka år med segrar. Totalt leder nu Europa med 10 – 9 när det är dags för den 20e upplagan av Weber Cup. Precis som förra året visas tävlingen gratis på Viafree.

https://www.viafree.se/program/sport/weber-cup

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info