Hoppa till sidans innehåll

Wåhlstedt vinnare i Seniortouren

2018-11-11 18:50
Tredje deltävlingen i årets Senior Tour, avgjordes i Göteborg och det blev en fight mellan två tidigare landslagsspelare där Nobels Anders Wåhlstedt tog hem segern 18 poäng före Anders Hermansson som numera spelar i Zenit.
  • Uppdaterad: 2018-11-11 18:50

Tävlingen spelades på 41 fots Montreal och det var verkligen en profil som många hade problem med. En som verkade trivas på profilen i kvalet var Jösses Raymond Jansson som slog 1443. Bara tre spelare över 1300 renslagning nästbäst Allan Sennervall som hade 1380.

I det första finalsteget var det Team Alingsås Bertil Tinnberg som var bäst med 1136, handikappet inräknat. I det andra finalsteget där de 20 bästa från kvalet spelade var det Brios Allan Sennervall som toppade med 1150 över de fem serierna.

Nu delades de 16 som gick till finalsteg 3 upp i fyra olika karuseller och här började man från noll igen. Två spelare som så långt varit med i toppen av tävlingen fick kliva av. Både Allan Sennervall och Raymond Jansson fick respass. De fyra vinnarna som sedan fick göra upp om den slutliga segern var Bertil Tinnberg Team Alingsås, Anders Hermansson Zenit, Anders Wåhlstedt Nobel och Conny Hoffling Solängen.

Conny Hoffling började bra i finalserien men två tomrutor i mitten av serien gjorde att Anders Wåhlstedt kunde ta hand om taktpinnen med en strike rad. När Wåhlstedt hade spelat klart och fått ihop 240 hade Anders Hermansson chansen om han satte två strike i sista spelrutan. Nu blev det inte så utan Anders Wåhlstedt vann  18 käglor före Anders Hermansson och 37 före Conny Hoffling.

Det här var Wåhlstedts första seger i seniortouren.
- Jag har två andraplatser tidigare, en i en slutfinal, berättar Anders Wåhlstedt.
Anders har haft en del fysiska problem de senaste åren. Han har opererat båda höfterna.
- Jag har känningar ibland, men i år har det gått mycket bra och jag hade ju en fjärde plats på Malta.

Förbundskaptenen för seniorlagen Christel Carlsson var på plats för att titta på adepter i Senior-VM nästa år. Anders Wåhlstedt hade inte anmält sitt intresse ännu men Christel Carlsson övertygade honom att göra det. En som dock anmält intresse och verkar vara i fina form är Anders Hermansson.
- Det känns mycket roligare att spela nu när man spelar utan hinder, säger Hermansson som också haft vissa fysiska problem, men som nu är borta.

Den fjärde deltävlingen spelas i Nyköping med finalspel den 16 december

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info