Hoppa till sidans innehåll

VM: Mattias Wetterberg ensam svensk kvar på VM

2018-12-04 08:05
Efter att Pontus Andersson slogs ut av indonesiern Hardy Rachmadian i först omgången av det avslutande cupspelet Masters är nu Mattias Wetterberg enda kvarvarande svensk på VM. - Det enda jag kan göra är att slå bra slag, säger han.
  • Uppdaterad: 2018-12-04 08:05

Den 29-årige Mattias Wetterberg från Uddevalla är enda svensk kvar på herrarnas bowling-VM i Hongkong. Team Pergamon-spelaren, som var en del av det 3-mannalag som tog brons igår, började väldigt stabilt och vann den första serien i bästa av tre mot sin motståndare Oliver Morig. Men sedan började tysken att slå strike, efter strike, efter strike. Då blev Mattias Wetterberg lite nervös.
- Både ja och nej. Jag hade ju ett bra lir själv så det var bara att köra på. Jag försökte flytta med så jag kom närmare honom, säger han.

Andra serien gick till Oliver Morig tack vare 11 av 12 strike och 279 poäng mot svenskens 227. Under den avgörande serien började sedan Mattias Wetterbergs klot börja räta ut sig på slutet, reaktionen blev sämre, och han funderade på att byta klot.
- Sen började hans boll också att göra det. Då beslutade vi att bara göra några små justeringar istället och det blev ju bra i slutändan, säger Mattias Wetterberg.

Tyskens reaktion blev bara sämre ju längre matchen pågick och till slut vann Mattias Wetterberg enkelt med 234 mot 164 och går vidare till morgondagens fortsatta spel i Masters.
- Jag bowlade väldigt bra och då är det lätt att göra justeringar. Det är skönt att ha Martin Larsen bakom, vi har haft bra snack tidigare under mästerskapet så det var därför jag valde att ha honom bakom. Jag litar väldigt mycket på det han säger. Han är duktig, säger Mattias Wetterberg.

När Masters fortsätter imorgon kommer den enda kvarvarande svensken att få möta åttonde-seedade koreanen Kyungmin Kim i 16-delsfinal. 
- Det är en bra spelare. Det enda jag kan göra är att slå bra slag och hoppas att det inte kommer några fler 279, skrattar Mattias Wetterberg.

För Pontus Andersson tog VM slut idag. För andra året i rad tog sig den 23-årige Nässjösonen vidare bland de 24 bästa spelarna i världen och för andra gången i följd tog det stopp i den första matchen. Förra året var det Chris Barnes. Den här gången indonesiern Hardy Rachmadian. Gårdagens silvermedaljör i 3-manna förlorade den första serien mot svensken efter två tomrutor mitt i serien.

Sedan vände den 29-årige asiaten på matchen. I Andra serien hade han 6 raka strike och när Pontus Andersson hade chans att ta ledningen i den tredje, och avgörande, serien stod kägla 7 och 10 kvar. Hardy Rachmadian tog chansen och stängde matchen genom att täcka kägla tio i sista rutan och välta åtta.

Resultat

Folder

Youtube

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info