Hoppa till sidans innehåll

VM: Indonesien avgjorde med en vänster

2018-12-03 15:20
Det blev ett brons för Mattias Wetterberg, Jesper Svensson och Martin Larsen. De förlorade idag semifinalen mot Indonesien. - Det är tillfälligheter som avgör, säger Mattias Wetterberg.
  • Uppdaterad: 2018-12-03 15:20

Först i ruta tre av VM-semifinalen i 3-manna slog Mattias Wetterberg Sveriges första strike. I samma ruta fick de indonesiska motståndarna varsin strike som inte var helt klockren. Kägla sju och tio ramlade sist på någon, fyran framåt på någon och någon trillade bara. Redan där ledde Billy Islam, Hardy Rachmadian och Ryan Lalisang med 25 poäng.
- Jag brukar inte skylla ifrån mig och brukar vara självkritisk. Men jag vill nog fasen påstå att det var tur och otur idag. Jag tycker nog att de hade tur, framförallt där i början på serien, säger Martin ”Lucky” Larsen.

Bronsmedaljörerna: Martin Larsen, Mattias Wetterberg och Jesper SvenssonSvenskarna började sedan plocka tillbaka några pinnar i taget. Jesper Svensson täckte två hål, 6-8-10 och 2 - 7. Då började det momentum som indonesierna skaffat sig i början att vända. När Martin Larsen då sätta en dubbel i ruta åtta för att bara ha några pinnar kvar att plocka igen står kägla sju på en riktigt bra träff.
- Hur är det möjligt, skrek den 39-årige tidigare världsmästaren över hela hallen.
- När Martin lämnar 7an kvar, då vänder det lite igen. Det känns inte som vi har så många dåliga slag. Samtidigt som det blir en ring runt de flesta dåliga slagen, säger Mattias Wetterberg.

Närmare än så kom aldrig de svenska spelarna utan Indonesien stängde matchen med en vänsterstrike av Ryan Lalisang i tionde rutan. Med hjälp av den gick de till final där de sedermera förlorade mot USA, som slagit ut Korea i sin semifinal. Men känslan bland de svenska spelarna är att deras motståndare hade tillfälligheterna på sin sida.
- Om det är flyt eller självförtroende, det vet jag inte, säger Martin Larsen.

Hur betydande var självförtroendet? Hardy Rachmadian
- Det är klart att hade vi fått spela den här finalen direkt efter att vi hade tagit oss hit så hade det varit bättre. Vi spelar finalen efter att jag slår 1160 i 5-manna och ”Jeppe” inte slår 1100, Vi höjer oss från vad vi presterade precis innan, säger Martin Larsen.  

För Martin Larsen och Jesper Svensson är nu mästerskapet över. För Mattias Wetterberg finns det chans till revansch imorgon då första omgången av Masters spelas. Där ska 29-åringen från Uddevalla möta Oliver Morig i bäst av tre serier, samtidigt som den enda andra svensken som är vidare till det avslutande cup-spelet, Pontus Andersson får möjlighet till att ge Sverige revansch mot Indonesiern: Hardy Rachmadian.
- Just nu har jag spel kvar. Men när jag åker hem kommer jag antagligen vara nöjd med en medalj. Det är skönt med första medaljen, även om det är ett brons, säger Mattias Wetterberg.

Alla resultat

Foldern

Youtube

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info