Hoppa till sidans innehåll

VM: Det svenska laget slutade på 13e plats

2018-12-03 10:57
På världsmästerskapen i Hongkong hade Sverige chans på medaljerna inför sista dagen på lagdistansen. Men efter en dålig start kom de aldrig tillbaka. - Den enda som strikade var Wetterberg, säger Pontus Andersson.
  • Uppdaterad: 2018-12-03 10:57

Inför dagens avslutade pass av lagdistansen på VM i Hongkong såg det svenska laget ut att ha en chans på medaljerna. Men direkt började det svenska spelet krångla. Danskarna som började på samma banpar attackerade banan med Uretan inifrån och de blågula verkade inte ha något motmedel.
- Den enda som strikade var Wetterberg, och nu i efterhand borde vi ha tittat mer på vad han gjorde så bra istället för att för försöka hitta varsin lösning, säger Pontus Andersson.

Med 903 i första serien behövde det två stora serier för att glimten av en semifinal skulle finnas kvar. Men geisten, gnistan, kämpaglöden såg inte ut att finnas hos det svenska laget. De såg redan besegrade ut.
- Ja, det upplever jag också. Jag ska inte säga att jag bidrar så mycket heller. Jag har 550 idag med fyra tomrutor, det blir inte så mycket strike att ta vara på, säger Pontus Andersson.

När det svenska spelet sedan fortsatte att krångla och det inte blev några långa strikeföljder försvann den chansen mer och mer. Med 954 och 1057 i sista blev det en 13e plats för Sverige, precis bakom Finland och Danmark.
- Dettså sämre det går ju mer grämer vi oss själva istället för att ta tag i det, säger Pontus Andersson.

Under sista serien var det en spännande kamp på banorna mellan många lag som hade chansen att gå till semifinal. Två lag var redan klara: USA och Kanada, men bakom dem slogs: Frankrike, Indonesien, Singapore och Italien om de sista två platserna. Med några viktiga strike lyckades Italien och Singapore ta sig vidare.

Bland svenskarna övergick räknandet från laget till de individuella spelarna med chans på det avslutande cupspelet, Masters. Mattias Wetterberg hade chans att nå topp åtta där han får stå över första omgången, men missade med fyra poäng. 29-åringen blev istället nia och får spela mot tysken Oliver Morig imorgon klockan 06:00 svensk tid.

Pontus Andersson är den enda andra svensken som tog sig vidare till Masters. Nässjö-sonen slutade, efter 24 spelare serier, på exakt samma poäng som Oliver Morig, men eftersom 23-åringen hade en högre högstaserie rankas han högre än tysken och slipper möta Mattias Wetterberg. Istället får Clan-bowlaren möta indonesiern Hardy Rachmadian.

All-event dominerades av nordamerika. EJ Tackett vann guldet efter att ha snittat 223 på det mycket tuffa underlaget. Två blev hans amerikanska landsman: Andrew Anderson och trea blev kandensaren Dan MacLelland.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info