Hoppa till sidans innehåll

VM är slut för svensk del

2018-12-05 08:28
Vinnaren av Lucky Larsen 2018: Kyle Troup satte stopp för Sverige VM idag när han slog ut den sista kvarvarande svensken Mattias Wetterberg i Masters efter två raka serier. - Just nu är det ganska tungt, säger svensken.
  • Uppdaterad: 2018-12-05 08:28

Mattias Wetterbergs, och Sveriges, VM tog slut idag när Kyle Troup besegrade 29-åringen i åttondelsfinalen av det avslutande cupspelet Masters. Uddevalla-sonen slutade därmed på en delad femte plats.
- Det är ju sista slaget, jag slår den bra i ruta nio. Den banan var lite segare där nere… jag tycker jag slår den bra, men det blir en jävla ”bubbla”, säger en besviken Mattias Wetterberg.

Direkt efter ett el-fel i hallen skulle Mattias Wetterberg, som har en ledning mot den amerikanske stjärnan Kyle Troup, slå ruta nio. Svensken förlorade den första serien men hade chans att kvittera matchen. Men då stod käglorna åtta och tio kvar. Även de sista två slagen blir det en ring runt och Kyle Troup sätter seriens första dubbel och går vidare till kvartsfinal.
- Jag tycker jag slår sistarutan för fort. Jag är lite osäker, jag har fortfarande inte bestämt mig för hur jag ska slå det slaget, säger Mattias Wetterberg.

Precis som under hela mästerskapet hade Team Pergamon-spelaren imponerat i dagens första match där han i två raka serier slog ut den Sydkoreanska stjärnan Kyungmin Kim. Efter 266 i första serien fortsatte svensken att bomba bollen i fickan och slog 213 vilket gjorde att han tog sig vidare, men mot Kyle Troup tog det sedan stopp.
- Jag bowlade riktigt bra i den första matchen, som hela mästerskapet. Just nu är det ganska tungt. Jag hade velat ha den där medaljen. Jag får med mig en medalj hem men jag hade hellre haft någonting annat än ett brons, säger Mattias Wetterberg som var mästerskapets näst bästas europé.

 Resultat 

Youtube

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan till U21 Camp
2-4/1-2019 i Nyköping!
Läs mer här!


Resultat och tabeller

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info