Hoppa till sidans innehåll

Viktor Danielsson svensk mästare

2018-07-05 12:24
Bland alla vänsterhänta som slogs om SM-guldet för herrar blev det en 21-åring från Köping som tog hem det: Viktor Danielsson, IKW/Köping BK. - Jag står fortfarande och skakar, sa han efteråt.
  • Uppdaterad: 2018-07-05 12:28

Både Mattias Olsson, Team Pergamon och Niclas Lindholm, numera BK Jösse, inledde den TV-sända semifinalen i Elit-SM med fyra raka strike. När sedan den 35-årige göteborgaren började få käglor över lite oftare kunde ”tvåhandsvänstern” från Västervik: Niclas Lindholm gå ifrån till seger med 248 mot 236.
- Det kändes bra, det var jämnt och bra bowling. Jag fick en bra start som jag kunde bygga vidare på. När jag gick upp i sista visste jag att jag behövde 9 spärr 9 för vinst, berättar 30-åringen.

Finalen mot den unga överraskningen Viktor Danielsson blev sedan tuffare. Efter varsin tom ruta under inledningen ledde Niclas Lindholm med under tio poäng efter halva serien. Sen stötte han på bekymmer.
- Jag fick problem med bana 15. Jag trodde den skulle hålla bättre än vad den gjorde. Det blev större förändringar än vad jag trodde och då hängde jag inte riktigt med. Jag vet inte. Kanske skulle jag ha gått längre in, spekulerar den förre Glam-spelaren.

MedaljörernaViktor Danielsson fortsatte att sätta bollen i ”fickan”. Med två dubblar i slutet av finalen drog Köping-spelaren ifrån och kunde gå upp i sista rutan som ny svensk mästare.
- Jag hade flyt, han hade otur. Det är jäkligt kul. Att få briljera bland alla dessa fantastiska vänsterhänta spelare är helt otroligt, säger Viktor Danielsson.

21-åringen var visserligen rankad 26a i Sverige enligt BITS inför detta men det var nog inte många som trodde att det var Viktor Danielsson som skulle stå som segrare i Elit-SM 2018. Inte ens han själv.
- Nej, det trodde jag inte, men det var målet, säger han.

För två år sedan gick IKW/Köping BK upp i Elitserien, då tränade den unga talangen nästan dygnet runt och tog stora kliv framåt. De kliven har nu hjälp upp Köping i Elitserien igen och Viktor Danielsson till ett individuellt SM-guld.
- Det är förjäkla skönt, ler en mycket glad Viktor Danielsson, svensk mästare.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter
 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info