Hoppa till sidans innehåll

”Vi kommer inte åka ur i år”

2018-09-11 13:00
Under de kommande veckorna kommer Swebowl.se att presentera alla nykomlingar i Världens bästa liga, först ut är IKW/Köping BK som inte kommer åka ur direkt den här gången. - Det är jag bombsäker på, säger svenske mästaren Viktor Danielsson.
  • Uppdaterad: 2018-09-11 15:58

Genom att slå ut det forna storlaget Sundbybergs IK i kvalet gick det unga, oprövade IKW/Köping BK upp till Elitserien efter säsongen 2015/16. Under lagets första säsong i Världens bästa liga lyckades de vinna 6 matcher och starta den yngsta spelaren i Elitseriens historia: 11-åringen Carl Eklund, men åkte ur på en gång. Nu är laget tillbaka, två år äldre, visare och bättre.
- På de två åren, det händer mycket på de två åren. Vi har lärt oss massor. Vi är ett bättre lag, vi har bättre sammanhållning och folk har lärt sig mycket mer, säger Köpings nyblivna svenska mästare Viktor Danielsson.

21-åringen som vann Elit-SM på SVT i somras säger framförallt att lagspelet har blivit bättre sedan senaste sejouren i högsta serien. Det är någonting de jobbar med på träningen, att arbeta som ett lag, tillsammans och prata med varandra under spelet.
- Vi har lärt oss spela som ett lag, framförallt, att hjälpa varandra i större utsträckning än sist. Istället för att stå som åtta egna viljor, det tror jag kommer hjälpa oss enormt, säger Köpings nyblivna svenska mästare: Viktor Danielsson.

En annan sak som den vänsterhänta bowlaren tror kommer hjälpa laget med lagkänslan är att truppen är ett hemmabygge. Förutom några spelare som kommer från närliggande Strängnäs är de flesta Köping-bor. Någonting som är ovanligt i dagens Elitserie.
- Förra gången hade vi lite mer legosoldater, det har vi inte den här gången. Det är bara att kolla på hur det ser ut, vissa har spelare från hela världen. Det är lite skillnad. Vi kör med våra gubbar så får vi se hur långt det går, säger Viktor Danielsson.

Med den hemmabyggda tuppen, lagkänslan och träningen är Viktor Danielsson helt säker på att IKW/Köping BK kommer att göra bättre ifrån sig i Elitserien den här gången jämfört med förra.
- Jag vill inte påstå att vi kommer hamna etta i Elitserien, men vi kommer inte åka ur i år. Det är jag bombsäker på, säger han.

Det långsiktiga målet för IKW/Köping är att få spela det häftigaste vi har inom svensk bowling, slutspelet. Men det kommer dröja några år innan de är redo.
- Drömmen är att spela slutspel, det skulle vara skitkul. Men vi är inte där ännu, det tror jag inte. Som sagt, vi ska hålla oss kvar i Elitserien. Topp åtta, och slippa kvala nedåt, det är målsättningen, säger Viktor Danielsson som ser hur bowlingen i Köping utvecklas:
- Det är på gång nu, jag tycker det är skitkul. Det är många som satsar, jag ser hur mycket folk har förbättrats. Vi har ett starkt lag när vi kliver ut på banorna, säger han.

Lördag den 15e september börjar årets upplaga av Elitserien för Köping. Då tar de emot slutspelslaget BK Jösse som har förstärkt betydligt till den här säsongen.
- Gör vi en bra match så vinner vi. Även om de är ett starkt lag så tror jag att vi kan slå dem utan problem, bara vi gör en bra match, säger Viktor Danielsson som har svårt att sova nu när det snart är dags:
- Jag sitter hemma och vrider mig i sängen, det började redan för några veckor sedan, säger han och ler.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014


Inbjudan - sista anmälan 15/9

Idrottslyftet

 

NAG Tournament
3/11-11/11 Skövde
 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info