Hoppa till sidans innehåll

Världen slog Team Pergamon

05 SEP 2019 16:13
Framför ett fullsatt Olympia lyckades Världslaget besegra de regerande svenska mästarna Team Pergamon med 12 – 8 i en match med mycket skratt och bra bowling. - Vi gav dem en match hela vägen till slutet, säger Tim Mack i Team Pergamon.
  • Uppdaterad: 05 SEP 2019 16:13

Det var en förväntansfull stämning bland de, över, 400 bowlingintresserade som bänkade sig på Olympia bowling i Helsingborg igår för att se, de regerande svenska mästarna, bowlingens Real Madrid, Team Pergamon ta sig an ett världslag komponerat av PBA-proffs i en uppvisningsmatch till förmån för cancerfonden genom insamlingen ”bowlare bryr sig”. Även spelarna var förväntansfulla.
- Vi har hört talas om Team Pergamon i många år nu, och vi vill se vad det här är för någonting, och vi vill vinna, sa den tidigare världsettan Marshall Kent i världslaget inför matchen.

Stuart WilliamsTill en början var det lika mycket skratt som strike när Pergamon tog ett grepp, mycket tack vare Kim Bolleby som startade matchen på WTBA-oljeprofilen Rome med 10 raka kryss. Men halvvägs genom första serien började de internationella storstjärnorna i världslaget vänja sig vid formatet.
- I första serien var vi långt efter för att i nästa minut vände 4 - 1 till 2 - 3. Det var oerhört viktigt, säger världslagets kapten Stuart Williams.

Världslaget, med paret Kyle Troup och Andrew Andersson, i spetsen fortsatte skjuta högt och utökade sin ledning till 7 – 3 i halvtid. Då tog Pergamon ut en halvskadad Mattias Wetterberg och satte in legenden Tim Mack. Amerikanen som har vunnit det mesta som går att vinna har genomgått 7 operationer på sitt knä och har över ett kilo titan i benet, var nervös till en början men väldigt lycklig.
- Det var en otrolig känsla. Jag trodde aldrig jag skulle vara tillbaka här. Bara att få bowla och vara på banan tillsammans med de här killarna var en fantastisk känsla för mig. Kanske har jag lite bowling kvar i mig, sa en märkbart rörd Tim Mack och fortsatte:
- Vi gav dem en match hela vägen till slutet, vi slog några bra slag.

Men ingen i det svenska laget kunde få liv i Pergamon tillräckligt för att krympa försprånget. Fran Fran LouwLouw, Kim Bolleby och Adam Andersson gjorde dock kraftfulla försök och det fanns länge chans för det 13-faldiga svenska mästarna till i alla fall oavgjort. Men när AJ Chapman smällde in en viktig dubbel på bana 11 försvann chansen och världslaget vann med 12 – 8.
- När de satte in ”Timmy” fick de ett känslomässigt lyft och Fran Louw spelade otroligt de sista två serierna och satte verkligen press på oss. Men som tur är fick vi lite flyt med oss på slutet och AJ satte några riktigt viktiga slag i tionde, säger Stuart Williams som gillar det svenska formatet.
- Formatet är häftigt. Man kan se hur matcher verkligen kan svänga fort, och självklart är det ett bra format när du vinner, skrattar engelsmannen.

Kyle TroupDe flesta spelarna i världslaget såg ut att ha väldigt roligt på banorna och de gillade atmosfären, även om den, trots tappra försök, aldrig kom upp i någon slutspelsstämning.
- Man kan märka att publiken var lite kluven, de hejar mot Pergamon hela året men sedan känner de att de måste heja på dem eftersom det var Sverige mot världen, säger Stuart Williams.
- Det här var otroligt, väldigt häftigt, väldigt spännande. Atmosfären är någonting jag lever för. Det här är min typ av atmosfär. Jag gillar formatet. Det är man mot man, vinn ditt banpar och du får en poäng, jag gillar det, säger Kyle Troup.
- Det var första gången jag spelade den här typen av svensk ligamatch och det var väldigt spännande och drog fram minnen från ”college” för mig. Där spelade jag för Withicha State och det har lite samma karaktär där du bowlar och försöker vinna så många poäng som möjligt. Det var roligt, säger Sean Rash.

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info