Hoppa till sidans innehåll

”Vår förhoppning är att bredda vår tävling”

01 OKT 2019 12:00
När Junior Masters startar för 24 året i rad fortsätter de på förra årets koncept med några förändringar och hoppas få fler distrikt att köra bussresor till tävlingarna. - Det är fantastiskt att åka iväg, säger Kent Kyrk.
  • Skapad: 01 OKT 2019 12:00

Den klassiska tävlingen Junior Masters har, några år, brottats med vikande anmälningar. Därför introducerade de ett nytt koncept förra säsongen, som de bygger vidare på i år, och bland annat, höjer åldern till 23 år.  En av grundarna till tävlingen Kent Kyrk hoppas på att tävlingen åter ska bli vad den en gång varit.
- Jag hoppas ju att de kommer växa och bli den här breddtävlingen som vi en gång i tiden haft. Vi har försökt möta den här vikande trenden. Vi hade final i varje deltävling förr. Det blev för mycket, det blev en helg, spelarna tyckte det var skitkul, men det blev för dyrt, säger han.

Istället spelas nu två deltävlingar samtidigt, i närheten av varandra, för att flera spelare ska kunna gå ihop och samåka till tävlingar. Tanken är att resan i sig ska vara en del av upplevelsen. Västergötlands distrikt gjorde, till exempel, två bussresor förra året.
- Det är fantastiskt att åka iväg som vi har gjort. När vi åkte till Nässjö och Västervik, då var det fler föräldrar än spelare och det blev en ”a-ha-upplevelse” för många. Det är den känslan man vill ha. Vi köpte med oss fika och grejer, säger Kent Kyrk.

Organisationen runt Junior Masters hoppas kunna få mig sig fler distrikt som är villiga att samla ihop sina ungdomar och göra sådana här resor.
- De får ju nya kompisar, inom distriktet. De känner ju kanske inte de andra bowlarna på det sättet. De kanske bara har mött dem på match, det blir en helt annan grej, säger Kent Kyrk.

Precis som förra året finns det fina priser i form av resor, och starter, till Europatourtävlingar för den som har bäst ren slagning i de två tävlingar som går samtidigt, i en period. Dessutom höjs hcp-gränsen från 42 – 60.
- Annars är konceptet likadant. Vår förhoppning är att bredda vår tävling. Få lite mer breddungdomar med. Det tar nog några år, vi får nog kämpa två, tre, år för att få med oss alla, säger Kent Kyrk.

I år är det dessutom 6 perioder, och totalt tolv tävlingar, plus sverigefinal, för att inte göra resorna så långa för breddbowlarna. Målet är att fler ungdomar än förra året ska spela touren som funnits i 26 år.
- Vi hade 800 startande förra året och vi har hållit på sedan 93. Det är ju en klassisk ungdomstävling som, till och med, fick Magnus Medalj. Vi får inte heller glömma att vi faktiskt har möjlighet att göra detta för att DV8 med Göran Glendert i spetsen är med och gör det här, säger Kent Kyrk.

Alla tävlingar går att hitta här: http://www.juniormasters.se/dynamic/start.asp

 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info