Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svenska Bowlingförbundet Alla tre steg-finalister på Elit-SM är vänsterhänta: Mattias Olsson, Team Pergamon är en av dem.

Vänsterdominans på Elit-SM

2018-07-04 19:42
Robin Persson blev bästa högerspelare på Elit-SM för herrar och slutade på åttonde plats. Därmed är det tre vänsterspelare som gör upp om SM-titeln på SVT imorgon. - Det är det största vi kan göra, säger Mattias Olsson.
  • Uppdaterad: 2018-07-04 20:46

När finalerna i Elit-SM under SM-veckan i Helsingborg och Landskrona idag började var det sju av de tolv finalisterna som spelar med vänster hand. Därmed blev det lite annorlunda för dem, men redan efter dagens fem första serier var det vänsterspelare i topp.
- Det var ju väldigt intressant eftersom vi är väldigt många vänsterhänta nu. Det är vi väldigt ovana vid. Det blir ett annorlunda tänk, nu måste man ta hänsyn till sina andra medspelare. Normalt sett brukar vi få vara lite själva, säger Mattias Olsson, Team Pergamon som var bäst i det första spelpasset.

När de åtta bästa sedan gått vidare till, så kallade, round robin, var Robin Persson ensam högerhänt spelare kvar. I det passet var det BK Jösses ”tvåhands-vänster” Niclas Lindholm som imponerade mest med en 300-ing i serie två och totalt 18 raka strike i serie två och tre.
- Det betydde väldigt mycket. Det var jäkligt viktigt att jag kunde fortsätta även efter 300-ingen, mot Jesper. Då fick jag självförtroende, säger den tidigare Glam-spelaren.

När det började närma sig avgörandet kring vilka tre spelare som skulle ta sig till den SVT-sända stegfinalen i morgon var det Mattias Olsson, Niclas Lindholm och överraskningen Viktor Danielsson från IKW/Köping BK som hade ryckt ifrån.
- Det gick ju mer, eller mindre, precis efter min plan, säger Viktor Danielsson och fortsätter:
- Eftersom jag har lite mer varv än de andra vänsterhänta så var min plan att förstöra lite , mer eller mindre, och krypa in längre in än de andra. Det var min plan och det fungerade precis som jag tänkte, säger 21-åringen som är rankad 26a i Sverige.

Viktor Danielsson, Mattias Olsson och Niclas LindholmÄven om Team Pergamons Adam Andersson jagade topptrion hela vägen in i sista serien så nådda inte 26-åringen helaväg. Istället är det Niclas Lindholm och Mattias Olsson som kommer mötas i stegfinalens första match imorgon. Framför SVTs kameror.
- Det är det största vi kan göra, det är mäktigt, säger Mattias Olsson.

Högst upp på stegen väntar sedan Viktor Danielsson som är en serie ifrån ett SM-guld. Någonting han inte väntade sig när han klev upp i morse.
- Jag förväntade mig inte att leda. Det är lite overkligt, det är det, men det var hit jag ville. Jag är jäkligt glad. Men det kommer bli jäkligt kul., säger 21-åringen som vet vad som väntar:
- Det är ju bara en serie och gör du ett misstag kan det vara väldigt dyrt. Det gäller att fokusera och göra bra slag, sköta sitt eget, säger Viktor Danielsson.

Alla resultat från Elit-SM går att hitta här: http://www.2018.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter
 

Inbjudan till sommarläger 13-15/8 


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info