Hoppa till sidans innehåll
Foto: SteveSpatafore

US Open: Ingen av svenskarna till stegfinal

30 OKT 2019 09:15
När matchspelet i den prestigefyllda tävlingen US Open, på den amerikanska proffstouren PBA, avslutades i natt tog sig varken Jesper Svensson, Kim Bolleby eller Martin Larsen till den TV-sända stegfinalen som avgörs natten mot torsdag.
  • Skapad: 30 OKT 2019 09:15

Tvåhandsdemonen från Vimmerby: Jesper Svensson, var den svensk som låg bäst till inför de sista 16 serierna. 23-åringen hade varit med i toppen från kvalet och låg på en fjärde plats. Men när Pergamon-spelaren förlorade 5 av 8 matcher, och bara fick ihop 1512, i gårdagens första pass föll han i resultatlistan.

Med ett bättre andra pass (5 – 3 och 1777) i går klättrade han till en slutlig tolfte plats och blev därmed både bästa svensk och bästa vänsterhänt. Detta var första gången Jesper Svensson tog sig vidare från kvalet i säsongens tuffaste tävling.

En tuff tävling var det för Team Pergamons vänsterspelare Kim Bolleby. 28-åringen spelade första 8 serier för att komma in i tävlingen och sedan 56 serier till för att sluta på en mycket meriterande 17e plats, bäst av de som förkvalade. Den tidigare juniorvärldsmästaren, från 2008 i Orlando, såg inför sista passet ut att ha en chans på stegen, men lyckades bara vinna en match av de sista åtta.
- Jag är väldigt glad att jag har lagt mycket tid på gymmet. US Open kräver mycket av både hjärna och kropp, skrev Kim Bolleby på sin twitter.

Trots att Martin Larsen nyligen kommit tillbaka från att ha blivit påkörd av en bil lyckades den tidigare världsettan ta sig igenom hela tävlingen. 40-åringen spelade stabilt och hängde sig kvar genom alla serier. Det blev till slut en 22a plats för Team Pergamons tidigare världsmästare.

De fem som tog sig till stegfinalen blev istället: Sean Rash, USA; Francois Lavoie, Kanada; Jason Belmonte, Australien; Bill O’Neill, USA och Anthony Simonsen, USA.

Se alla resultat här: https://www.bowl.com/US_Open/US_Open_Home/2019_Results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info