Hoppa till sidans innehåll

US Open: Francois Lavoie vann sin andra gröna kavaj

31 OKT 2019 08:19
Det blev den 26-årige kanadensaren Francois Lavoie som vann US Open. Efter en finalseger mot Sean Rash tog den tidigare världsmästaren sin andra titel i tourens tuffaste tävling. - Det här är så overkligt, säger han till bowl.com.
  • Uppdaterad: 31 OKT 2019 08:19

När Team Pergamon mötte Världslaget under Storm Lucky Larsen Masters stod Francois Lavoie iklädd en Pergamon-tröja och coachade Partille-laget. I natt fick han ta på sig en gröna kavaj som US Open-vinnare för andra gången i sin karriär.
- Det här är så overkligt, jag vet inte ens var jag ska börja, säger 26-åringen till bowl.com.

Världsmästaren i Masters från Las Vegas 2017, som varit med i toppen stora delar av den tuffa tävlingen, stod som tvåa i stegfinalen. I semifinalen fick han möta den tidigare världsettan, Anthony Simonsen, som på vägen till Kanadensaren slog ut Bill O’Neill (226 – 193) och Jason Belmonte (187 – 148).

Den ledigt svingande Francois Lavoie slog ut den tvåhandsspelande amerikanen i semifinalen med siffrorna 214 mot 164, och när det sedan kom till final mot Sean Rash, som kvalificerat sig som etta, satte Lavoie högsta fart direkt.
- Att börja med fem raka i finalen var otroligt viktigt, speciellt som vår plan var att bara träffa fickan, säger Francois Lavoie.

Efter halva finalen hade 2016 års vinnare av US Open tagit en komfortabel ledning som han sedan höll hela vägen i mål.
- Att vinna den första var otroligt och en dröm som blev sann. Att vinna en andra gång, wow. Speciellt som den här säsongen började, jag hade aldrig väntat mig detta. Det är någonting som du aldrig tror ska hända igen, och verkligen inte ett år som det här. Jag känner mig så lyckligt lottad, säger Francois Lavoie till bowl.com.

Alla resultat: https://bowl.com/US_Open/US_Open_Home/2019_Results/

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 NM

Junior NM 13-16/11

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info