Hoppa till sidans innehåll

Upp-slaget avgjordes högdramatiskt

2017-08-13 16:59
En riktig häftig upplösning avgjorde UPP-slaget i Jönköping idag. Med en trippel i sista tvingade Max Näll från BK FH Engelholm sin motståndare Joel Lindergren Krantz från BK Virveln att spärra sista rutan.
  • Uppdaterad: 2017-08-13 17:03

När Svenska Bowlingförbundets ungdomsstyrelse Unga på plats tävling UPP-slaget idag avgjordes var det BK FH Engelholms Max Näll som vann efter en final där föräldrarna som satt bakom ville ha lugnande medicin. Tävlingen avgjordes först i det absolut sista slaget.

Både den 17-årige blivande vinnaren och hans finalmotståndare Joel Lindergren Krantz från BK Virveln drabbades av missar i den näst sista rutan. Då hade den 15-årige Göteborgaren, som tog sig till finalen genom att slå Albin Jivhem, för. The golden bowlers, med 230 mot 228, en ledning med 15 poäng.

Max Näll, som ska börja andra årskursen på bowlinggymnasiet i Nässjö, gick då upp och satte tre raka strike vilket tvingade hans motståndare att spärra i sista rutan. Förstaslaget för Joel Lindergren Krantz träffade högt och kägla 4 och 9 stod kvar, när han inte lyckades spärra den var segern för Max Näll klar.

Även efter det tio serier långa kvalet, fem på nyoljat och fem på ”burn”, var det den slutgiltige segraren som var bäst. Max Näll från BK FH Engelholm hade näst bästa resultat på ”burn” med 1171 (endast slaget av 1172, Robin Persson, Bulltofta BK), med 1063 på nyoljat var han, totalt nio pinnar före kvaltvåan Simon Grankvist, Team Gamleby BC. För att ta sig till söndagens finalspel via resultatet krävdes 2039 vilket Filip Emanuel från Team Ystad BK hade.

Totalt var det 90 ungdomar under 26 som var hos RC Bowl i Jönköping. Där tävlade de i bowling och lyssnade på föredrag från Osku Palermaa, Carsten W. Hansen och Ted Thompson. En hel helg i bowlingens tecken där bästa kille och bästa tjej vann en träningsresa till Kegels träningscenter i USA. Max Näll vann tävlingen och var därmed även bästa kille medan Hanna Andersson från Friska Viljor var bästa tjej.

Svenska Bowlingförbundets ungdomsstyrelse: Unga på plats är väldigt nöjda med helgen.
- Det har varit en jättebra helg. Allt har rullat på bra och folk verkar nöjda. Även om några föräldrar saknade lugnande tabletter till finalspelet, skrattar Sandra Eriksson från UPP som var med och grundade tävlingen.
- Sedan vill vi speciellt tacka Niklas Linderholm, hade vi inte haft med honom som hjälp och stöd i tävlingen skulle vi haft det svårt, säger Sandra Eriksson.

Alla resultat är inklusive hcp. 

Vi ber om ursäkt för de dåliga radbrytningarna i artikeln. De beror på ett fel i Idrott online som håller på att åtgärdas. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
Städa Sverige
 


Anmälan till Elittävlingen i Malmö 6-7/10

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info