Hoppa till sidans innehåll

U23-NM: ”Ska vi ta alla gulden?”

15 NOV 2019 15:11
Igår blev det dubbla guld på singeln av nordiska mästerskapen på Island. Idag tog de svenska lagen dubbla guld efter fantastiska avslutningar. - De strikeade som bara den på slutet, säger Diana Alfredsson.
  • Skapad: 15 NOV 2019 15:11

William Svensson och debutanten Emma Halttunen inledde igår U23-NM på bästa sätt när de tog varsitt guld i singel. Idag fortsatte de svenska framgångarna på lagdistansen. Trots att varken de svenska pojkarna, eller flickorna hade ledningen efter gårdagens tre serier avslutade de bra och tog hem dubbla guld!
- Det såg lite tungt ut när vi låg under med två hundra mot Finland, säger förbundskapten Robert Andersson.
- Det gick väldigt bra för Finland igår, då spelade de med Norge som spelade lite rakare och kunde utnyttja det, säger han.

Idag försökte de finska spelarna envist hitta samma spel som igår. Men eftersom de idag spelade tillsammans med det svenska spelarna förändrades banan fortare och mer idag, vilket de svenska ungdomarna utnyttjade väl, framförallt i sista serien där Team Alingsås Emanuel Jonsson ledde de blågula till en avslutning på 960 vilket gjorde att de spurtade om Finland och tog guldet.
- Vi hade som plan att gå in fortare i banan idag, och det blev bara så. I sista serien var vi helt rätt på det. Emanuel lyckades fantastiskt idag, han hade det lite tungt igår, men spelade fantastiskt idag. Oskar och Robin spelade också bra. Och William är ju William, att ha honom som ankare i sista serien mot Finland känns tryggt, säger Robert Andersson.

Eftersom även de svenska tjejerna hämtade upp ett underläge till guld har Sverige ännu tagit alla guldmedaljer på de nordiska mästerskapen.
- Det var väl härligt! De strikeade på som bara den på slutet, säger assisterande förbundskapten Diana Larsen som hade ansvar för tjejerna idag.

Under morgonens möte bestämdes det att det var Finland, som efter första dagens spel låt tätt före det svenska laget, som var huvudmotstånd. Målet blev att slå de finska lejonen. I dagens första serie tappade de dock lite, sedan började jakten.
- Jag tror bara att de bestämde sig. Då blev det lite ”go” i dem. De vågade tro på sig själva och drog fram lite jävlar anamma, säger Diana Larsen.

Med en avslutning på 828 och 829 tog de sig förbi ärkerivalerna och säkrade guld även idag. Efteråt hade de en fråga som berättar vilket självförtroende det svenska juniorlandslaget har på de nordiska mästerskapen.
- Ska vi ta alla gulden? Kan man göra det?

Efter en snabb lunch är det snart dags för distansen dubbel. Därför gäller det att ladda om direkt och inte glädjas för mycket åt gulden, ännu.
- Vi har sagt att vi lägger det här i en låda som vi ska ta upp sen efter dubbeln. Vi ska ladda om direkt och spela dubbeln från noll, säger Robert Andersson.

Se alla resultat här: https://www.nyc2019.is/  

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info