Hoppa till sidans innehåll

U23-NM: Fyra nya svenska guld

15 NOV 2019 19:50
Det svenska laget vid U23-NM fortsätter att imponera och har så här långt tagit alla guldmedaljerna. William Svensson och Robin Skans, samt Emma Halttunen och Nora Jphansson vann 2-manna. Gulden i All Event togs av William Svensson och Emma Halttunen
  • Skapad: 15 NOV 2019 19:50

På fredags eftermiddagen spelades det två manna och på pojksidan och där tog William Svensson tillsammans med Robin Skans hand om ledningen men tappade den till ett norsk par efter tre serier. Men sedan var det Sverige för hela slanten, Främst genom strålande spel av William Svensson.

Robin Skans kompletterade starkt och var den som började bäst.
- Robin har verkligen spelat starkt både i lagspelet och nu i dubbeln, säger Robert Andersson.
Europamästaren från i somras William Svensson visade mot slutet varför han är en toppspelare i Europa. William avslutade de tre sista seriena med 778 och säkrade där både guldet i 2-manna och All Event.

- De här mästerskapen är ett bra test och ett rejält startskott inför nästa års U21 VM, säger Robert Andersson.
Vårt andra pojklag Emmanuel Jonsson och Oskar Wirefelt blev fyra. I All Event tog Robin Skans silvermedaljen och Emmanuel Jonsson går också vidare bland de åtta som spelar Masters på lördagen. I Masters blir det tre svenskar, tre från Finland och två norrmän.

På flicksidan såg det länge ut att bli finskt, men våra ungdomar Nora Johansson (16 år) och Emma Halttunen (17 år) slog 458 i femte serien och gick därmed upp i en ledning som man kunde hålla hela vägen ut. Vårt andra flicklag Ottila Gunnarsson och Judith Friman tog fjärde platsen.

Kampen om fickornas All Event guld blev en rysare. Tvåhandsspelaren Nora Johansson närmade sig  rejät och när det var slut så var Nora bara tre käglor ifrån Emma. Här har Sverige två starka flickor inför framtiden.
- Då Emma Halttunen nästa århar åldern inne för JEM, så satte jag ihop Emma och Nora för dom kanske också får spela ihop vid det mästerskapet, säger Robert Andersson.

I Mastersfinalen på flicksidan blir det en ren svensk-finsk uppgörelse då de båda nationerna har fyra spelare vardera. William Svensson och Emma Haltunen har nu fyra guldmedaljer var, skall det bli en femte?
- Nu gäller det att ladda om och där spela ruta för ruta, säger en glad Robert Andersson inför Masters.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
enbanafritt

Lanetalk

 SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info