Hoppa till sidans innehåll

Tvåhandsspel gav ungdomarna SM-guld

08 JUN 2019 13:41
På ungdomssidan verkar det vara tvåhandsspel som gäller. Fyra av sex medaljör spelar tvåhands. Bland pojkarna vann Gamlebys Robin Ilhammar, och Eksjös Nora Johansson vann sin flickklass.
  • Skapad: 08 JUN 2019 13:41

På pojksidan var sju av de åtta finalisterna tvåhandsspelare. Det dröjer nog inte länge innan alla ungdomar speler på detta sätt. I ungdomsklassen som är upp till och med 16 år spelade Robin Ilhammer Team Gamleby BC, Robin som redan har debuterat i det svenska juniorlandslaget.

Robin startade med 196 och 183 och var då inte i topp, men sedan blev det ideliga serier över 200. Den som framförallt hotade Ilhammar ett tag var Köpings talang Carl Eklund. Men ett riktigt stabilt spel gjorde att Robin Ilhammar kunde ta hem guldmedaljen hela 171 poäng före Kevin Stengärd Stånga IF. Brons till Carl Eklund IKW/Köping BK.

Robin Ilhammar var den som allra bäst hittade ett bra spel hela tiden. Robin slog 1667 ren slagning vilket är ett av de bästa slagningarna under SM-finalerna på det tuffa underlaget.
- Det gäller framförallt att hålla uppe humöret och samtidigt hitta ett bra spärrspel, säger ungdomsmästaren Ilhammar.
Robin som redan debuterat i Junior EM hoppas på flera chanser i landslagströjan.

På flicksidan har svensk bowling fått fram den första tvåhandsflickan, med riktigt bra kvalitet. Nora Johansson Eksjö BK/EBOK har redan fått debutera i junior EM. Nora började med att ta sig upp i toppen av resultatlistan, men ganska snabbt kom det några dåliga serier och kokurrenterna hotade.
- Jag tappde fokus och humöret, erkänner Nora.

Men Nora kunde vända på det hela och ta hand om ledningen i klassen.
- Det gällde att ladda om och fokusera på spelet, säger Nora Johansson.
Den som främst hotade var Ronja Eklund från Bålsta BC. Inför utjämningsserien var Ronja bara åtta poäng efter Nora Johansson. I den serien spelade dock Nora stabilt och kunde vinna före Ronja Eklund, brons till Sandra Åkesson Tingsryds BC. Nora Johansson hoppas givetvis på att spela fleta JEM, men hon satsar också på ett U21. Nu hoppas vi att det kanske kan komma några flickor till som spelar tvåhands.

Skribent: Thord Lagercrantz
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014

EMC 2019
Herr EM München
12-22 juni
Scoring Online
Livestream

enbanafritt

SUL
Resultat och tabeller

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 Inbjudan till
sommarläger på
 bowlinggymnasiet
i Nässjö

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info