Hoppa till sidans innehåll

Två åter i Team Sweden

09 OKT 2019 13:00
Efter helgens landslagsläger i Malmö valde förbundskapten Patrick Backe att ta ut ytterligare två herrar till sitt Team Sweden: Karl Wahlgren, IS Göta och James Blomgren, Team Alingsås. - Jag är inte med för att se och lära, säger James Blomgren.
  • Skapad: 09 OKT 2019 13:00

Tjugofyra serier spelades under helgens landslagsläger i Malmö. Det var en chans för förbundskaptenerna att se Junior, U-21, och seniorlandslagsspelarna tävla mot varandra på tuffa underlag. Redan på söndag kväll fyllde herrarnas förbundskapten Patrick Backe på sin brutto-trupp med ytterligare två spelare.
- Jag visste inte att Patrick hade för avsikt att lägga till två spelare nu. Jag trodde kanske han skulle göra det i vinter, efter Ballmaster. Jag visste inte att en massa stod på spel Jag såg det inte som ett uttagningsläger utan en chans att bowla så bra som möjligt, säger James Blomgren.

Karl Wahlgren, IS GötaTeam Alingsås vänsterhänta bowlare har tidigare varit med i Team Sweden och har spelat i den blågula tröjan men var inte med i det uttagna Team Sweden inför helgen. På plats i Malmö slog han högst resultat av alla som var där och på vägen hem fick han ett meddelande från förbundskaptenen.  
- Backe skrev till mig redan på söndag kväll och gratulerade till en bra helg och sa att han ville ha med mig i teamet. Sedan kom det ett mail till hela truppen där det stod att jag och Karl Wahlgren fick platserna, berättar James Blomgren och fortsätter:
- Skitskoj. Jag har varit med förr och det känns bra att jag kunde visa att jag fortfarande ska vara med. Gentemot förbundskaptenen, alla andra, och framförallt, mig själv. Att jag platsar, säger han.

Efter uttagningen av den här säsongens Team Sweden nämnde Patrick Backe att han såg James Blomgren som en duktig bowlare som han gärna ville se satsa lite hårdare.
- Jag är inte 18, 19, 20 länge och det finns annat än bowling i livet. Det finns annat som har fått fokus det senaste året. Det är ytterst få förunnat att kunna livnära sig på sporten. Men sedan i somras har jag lagt ner betydligt mycket mer tid på träning, både fysiskt och på bowlingbanorna. För att försöka göra ett sista ryck och bli bättre. Det känns som det har betalat sig, säger James Blomgren.

Du säger ett sista ryck, är det så du känner?
- Det är jättesvårt att säga, en del av mig vill säga att jag inte är 18 längre, men jag är bara 31. Jag är inte slut på något sätt. Jag känner att det finns jättemycket potential kvar i mig, säger James Blomgren.

Alla uttagna spelare i Team Sweden har siktet på Europamästerskapen för herrar i Helsingfors nästa sommar. James Blomgren vet egentligen inte hur stor chansen är att står i klassiska Tali med landslagströja på. 
- Det är en otroligt bra fråga. Presterar jag som jag gjorde nu i helgen och har gjort ett tag skulle jag säga att jag har goda chanser att komma med i ett sådant lag. Det kommer vara mycket dagsform. Det är svårt att veta vad de kommer att titta på, hur man fungerar i grupp, vilka signaler man visar och så vidare.
- Det är jättesvårt. Men jag hade inte ens åkt till Malmö om jag inte hade haft i ett landslag att göra, att jag haft någonting att tillföra ett svenskt landslag. Jag är inte med för att se och lära, och det tycker ingen annan heller. Jag är helt övertygad om att Patrick har med mig i den här truppen för att jag är tillräckligt bra, säger James Blomgren.

Team Sweden: 

Adam Andersson, 27 år, Team Pergamon, Partille - Vänsterhänt
Pontus Andersson, 23 år, Team Clan, Nässjö – Högerhänt
James Blomgren, 31 år, Team Alingsås - Vänsterhänt
Daniel Fransson, 27 år, Team Pergamon, Partille  – Högerhänt
Markus Jansson, 26 år, BK Jösse, Arvika – Högerhänt
Martin Larsen, 40 år, Team Pergamon, Partille – Högerhänt
Mattias Olsson, 36 år,  Team Pergamon, Partille  – Vänsterhänt
Jesper Svensson, 24 år, Team Pergamon, Partille – Tvåhands, vänster
William Svensson, 18 år, BK Kaskad, Norrköping – Tvåhands, höger
Karl Wahlgren, 39 år, IS Göta, Helsingborg – Högerhänt
Mattias Wetterberg, 30 år, Team Pergamon, Partille – Högerhänt
Filip Wilhelmsson, 24 år, BK Kaskad, Norrköping – Högerhänt

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

FacebookYoutubeTwitter

BITS_logga 2014
 enbanafritt

SUL

BHL
Inbjudan

Idrottslyftet

 

 
Städa Sverige
 

 
bowlaren_liten
 
Sambla AB

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 086996000
E-post: This is a mailto link

Se all info