Hoppa till sidans innehåll

Tufft kval i Nyköping

2017-03-18 22:49
När kvalet av Nordic Amusement Group Tournament i Nyköping avgjordes idag krävdes det bara 2405 (200,41 i snitt) för att ta sig vidare till final. - Det är sjukt tufft, säger Emil Ågren, BK Kaskad som tog den sista finalplatsen.
  • Uppdaterad: 2017-03-18 23:05

Nordic Amusement Group Tournament i Nyköping kan vara en av de tuffaste tävlingar som har spelats i Sverige. Nästan hela den svenska eliten är på plats och kvalgränsen för att ta sig vidare bland de 32 bästa stannade på 2405 (200,41) i snitt över 12 serier. En tuff oljeprofil som presenterades bara 24 timmar innan tävlingen och begränsningar på hur många klot spelarna får använda ger sammantaget spelarna en riktig utmaning.
- Det är jättesvårt, efter den officiella träningen tänkte jag åka hem, säger Ida Andersson, BK Högland som tog sig till final som sexa efter 2560.
- Jag visste att det skulle vara svårt, så jag tog mig till fickan, jagade inte striken, säger hon.

Emil Ågren, BK KaskadDen som var sist att ta sig till final var Emil Ågren från BK Kaskad. Sent på lördagkvällen visste han att var i närheten av kvalgränsen och att både Ida Anderssons lillebror Pontus och Jerry Wogel, Stureby BK hade avslutat kvalet på 2404. Om Norrköpings-spelaren avslutade sista serien med en trippe skulle han sluta på 2407. Han satte en imponerande dubbel och avslutade med åtta käglor för 2405 vilket gav honom sista finalplats.
- Jag visste att jag behövde en dubbel. Det var riktigt skönt att sätta den, speciellt som jag hade svårt att komma över på högersidan i sista serien. Det är sjukt tufft, speciellt i serie 11 och 12, säger Emil Ågren.

Även vinnaren av kvalet, vinnaren av lilla bragdguldet, Jesper Svensson tyckte att Kvalvinnaren Jesper Svenssondet tufft nere på banorna. Även om Team Pergamons tvåhandsdemon slog 2759, ett snitt på 230, ett resultat som var 77 pinnar mer än tvåan Joline Persson Planefors.
- Jag spelade väldigt bra hela dagen, det behövs när profilen är så pass tuff, säger 22-åringen som gillar att det är svårt.
- Det blir utslagsgivande, det gäller att spela bra och genomföra sina slag. Det blir många parametrar som spelar in för att man ska slå höga resultat, säger han.

Inför morgondagens finalspel tar de 32 finalisterna med sig hälften av kvalresultatet. Klockan halv nio börjar de sedan med åtta serier innan de 12 bästa går vidare till ytterligare fyra serier. Sedan går de åtta bästa vidare till ”round robin” över sju serier som avgör vilka tre spelare som får spela stegfinal. Då hoppas Vimmerbys stolthet fortsätta spela som han gjorde idag.
- Det känns dumt att ändra på någonting. Fortsätter jag som idag så borde det ta mig ganska långt, säger Jesper Svensson. 

Se alla resultat här: http://www.nykoping2017.elittour.se/dynamic/squads.asp

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

Notiser

FacebookYoutubeTwitter
 
http://www.2017.bowlingsm.se/dynamic/start.asp

Individuella SM i Västerås

Kval 25/3 - 28/5

Anmälan!
__________________________
 SM Parabowlare 2017

Haga Bowling, Norrköping

Kval 29/4 - 7/5
Anmälan!

 


Tidigare Swedish Sim

 

 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr
 
Städa Sverige Se film med goda exempel - där föreningar hjälper naturen!

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info