Hoppa till sidans innehåll
Förra året vann Jesper Svensson, som första svensk, en major på PBA-touren, nu har han chans på en till.

Tre TV-finaler för Jesper Svensson

2017-11-17 15:00
Vinnaren av lilla bragdguldet: Jesper Svensson kommer den här helgen att spela tre TV-finaler om totalt 777 000 svenska kronor. - Självklart betyder en majorseger mer än de andra, säger 22-åringen till PBA.com
  • Uppdaterad: 2017-11-17 15:17

Hela bowlingens världselit har samlats i Reno, Nevada för att spela, vad den amerikanska proffstouren PBA kallar, World series of bowling. Nu till helgen spelas final i sex olika tävlingar och där är svenske Jesper Svensson med i hälften av finalerna. Framförallt är han högst upp i stegfinalen i major-tävlingen PBA World Championships.

Förra året blev 22-årige Jesper Svensson den första svensk att vinna en Major på PBA touren när han vann Tournament of Champions. På söndag klockan 21 har han chansen att ta sin andra och vinna en halv miljon svenska kronor. I och med att han står högst upp på stegen i finalen behöver han ”bara” vinna en match för att ta hem titeln, dessutom fick han välja oljeprofil. Team Pergamons tvåhandsdemon valde den 39 fot långa Chameleon.
- Jag måste känna så mycket självförtroende som möjligt. Just nu känns det bra på banorna och jag kommer välja det som jag tror att jag kommer strikea mest på och det betyder att jag kommer vara svår att slå. Det är ganska enkelt, sa Vimmerbysonen till PBA.com inför valet.

Jesper Svensson, som redan har vunnit flest titlar av alla svenskar någonsin på PBA touren (6 stycken), gick vidare från kvalet i tre ytterligare tävlingar under WSOB. Men han gick bara till TV-final i en av dem: Cheetah Championships, med 20 000 $ i prispengar, som spelas på den kortaste oljeprofilen (33 fot) under veckan. Klockan 01:15 på söndag morgon (svensk tid) kommer han få möta världens bästa bowlare: Jason Belmonte i semifinalen.
- Du kan inte oroa dig för mycket om din motståndare, det handlar om din ruta, dina slag, sa världsfyran Jesper Svensson till PBA.com.

Dessutom har den vänsterhänta svensken gått till final i det som kallas World Bowling Tour-finalen. Motståndare där kommer att bli den amerikanske världsettan Marschall Kent och, återigen, australiensaren Jason Belmonte som vann Sveriges första världstourtävling: Lucky Larsen Masters i somras.
- Jag har en chans att vinna i alla finaler jag kommer till. Jag måste tro på mig själv, det står skrivet i stjärnorna vad som händer i helgen, vi får se, sa Jesper Svensson. 

Skribent: Markus Hegnelius
Epost: This is a mailto link

 FacebookYoutubeTwitter


BITS_logga 2014

Idrottslyftet

 
 
Städa Sverige
 
 

Samarbetspartners

Sedan starten 1991 har bowlingsporten tjänat över 725 miljoner på att sälja Folkspels produkter. Här finns ytterliggare möjligheter för er förening.

 
bowlaren_liten
Vägledning - Tidningsäventyr

Postadress:
Svenska Bowlingförbundet
Box 11016
100 61 Stockholm

Besöksadress:
Skansbrogatan 7
118 60 Stockholm

Kontakt:
Tel: 08-699 60 00
E-post: This is a mailto link

Se all info